Rövid időn belül átadhatják a dunaszerdahelyi átkötőút első szakaszát, de van itt egy kis bibi

A Galántai úttól a kürti útig húzódó szakasz a város két üzleti zónáját hivatott összekötni, egyúttal megkönnyíteni az utat Galánta irányából Komárom felé. 

Rövid időn belül átadhatják a dunaszerdahelyi átkötőút első szakaszát, de van itt egy kis bibi
Fotók: Paraméter

Az átkötőút ötlete már mintegy tízéves, és a kezdeti ötlet abból állt, hogy az Észak II-es lakótelepet kapcsolják rá a Komáromi útra. A két északi lakótelepről ugyanis jelenleg csak a városon keresztül, vagy a rendkívüli módon leterhelt Gyurcsó István utcán, majd az üzleti zónán át lehet kijutni abba az irányba.

„Ez elsősorban egy városon belüli összekötőút, ami összeköti a keleti városrészt a Galántai úttal és később az északi lakóteleppel is. Erre az összekötő útra elsősorban a városnak van szüksége, hogy elkerülhető legyen a zsúfolt városközpont és összekösse az egyes üzletközpontokat” – magyarázta Sebők Pál közlekedési mérnök, városi képviselő.

A hamarosan átadásra kerülő útszakasz a Mercury Markettől indulva a Tescónál ér véget, ami bizonyos mértékben hasznos, de még nagyon távol áll attól, hogy ellássa tényleges funkcióját.

„A befejezés decemberi hónappal megtörténik, jövő év januárjában vagy februárjában kerül kiadásra az üzembehelyezési engedély, majd megnyitható az út” – árulta el Szelle Erika, a városi hivatal építésügyi osztályának vezetője. Hozzátette, az átadás és az út megnyitásának pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Az átadás előtt álló szakaszra két kereszteződést terveztek, melyeken keresztül a Kelet lakótelepen élők könnyebben megközelíthetik a városból kivezető utakat, emellett erre az útra csatlakozik majd néhány új lakónegyed is.

Az út egyfajta kisebb elkerülőútként is funkcionálhat a jövőben, hogy szintén a városközpontot elkerülve átvezesse a Galánta felől Komárom irányába tartó teherforgalmat. Erre azonban még várni kell.

Hervay György a városháza beruházási osztályáról elárulta, hogy a teherforgalmat egyelőre nem tudják ráengedni az új útra, mivel annak nincs rendes összeköttetése a főúttal, azaz a Komáromi úttal. „Erre addig várni kell, míg rá nem tudnak menni a Tesco mellett a főútra és onnan a 63-asra. Most még csak a kürti útig mehetnének, az a kereszteződés pedig jelenleg nem alkalmas a teherforgalom kiszolgálására” – fogalmazott.

Jelenleg tehát a legnagyobb probléma, hogy a Tesco mellett húzódó, néhány száz méteres szakaszt ki kell szélesíteni.

Az üzletközpont környékén ma is meglehetősen sűrű a forgalom, ha pedig ehhez a jövőben hozzáadódik az említett tranzitforgalom is, képzelhetjük, milyen szituációk alakulhatnak ki majd az áruház sarkánál lévő körforgalomnál, illetve még inkább a Komáromi útra történő kanyarodásnál a vasúti átjáró előtt. Mondjuk, ha épp jön a vonat.

Hervay kifejtette, hogy korábban rendelkezésre állt egy másik alternatíva, amely a kürti út egy hátsóbb szakaszára vezette volna ki az átkötőutat, onnét azonban ugyancsak vissza kellett volna jönni a Tescóig, mivel csak ott lehet rákanyarodni a Komáromi útra. A gondot az okozza, hogy egy távolabbi ponton a síneket mindenképp keresztezni kellene, egy vasúti átjáró engedélyeztetése és kialakítása pedig Hervay szerint hosszú évekig tart, és úgy látja, a meglévőtől ilyen kis távolságra nem is létesíthettek volna egy újabbat. Ergo marad a Tescót érintő verzió.

„Évekkel ezelőtt már kidolgozásra került egy tervezet, ami a Tescós út és körforgalom bővítését oldotta az üzleti zóna további fejlesztése részeként. Mivel ez a beruházás nem jött létre, az útbővítés is elmaradt” – emlékeztetett Sebők Pál. Az önkormányzat azonban a legutóbbi ülésén jóváhagyta a Tesco melletti úthoz kötődő telkek szimbolikus egy euróért történő megvásárlását, ami némileg meggyorsíthatja a folyamatot, de ez még így sem lesz meg hamar.

Szelle Erika elmondása szerint folynak az egyeztetések a Tescóval is, hiszen több kereszteződés átépítése is érinti majd a területüket.

Az első, ugye, a kürti út.

„A kürti útnál egyelőre sima kereszteződés van, egyik oldalon Stop tábla lesz, a kürti út megmarad főútnak” – jelezte Szelle Erika.

Hervay viszont állítja, egyeztetések folynak a minisztériummal egy ún. megemelt csomópontról is, ami tulajdonképpen lelassítaná a kereszteződéshez érkező forgalmat mind a négy irányból.

A másik problémás kereszteződés a körforgalom a Tesco sarkánál, amelyet az út kiszélesítése után ugyancsak ki kell majd bővíteni.

Végezetül a harmadik, legnagyobb gondot okozó csomópont a Komáromi útnál, a vasúti átjáró előtt található. Ez esetben Szelle Erika és Hervay György is megerősítette, hogy

két alternatíva áll fenn: az egyik, hogy ide is körforgalmat építenének, a másik pedig, hogy jelzőlámpákat helyeznének el.

Mindketten állítják, a végső megoldás függ a Tescóval folytatott tárgyalások eredményétől is. Sebők Pál ugyanakkor csak a jelzőlámpás alternatívát látja kivitelezhetőnek.

Bármelyik verzió is valósul meg a jövőben, a kereszteződés továbbra is bonyolult marad, mivel azt továbbra is legtöbben azok használják majd, akik a Tescóhoz érkeznek, ergo a főútról balra kanyarodnak, a vasúti átjáró közelsége pedig bizonyára még mindig fokozza majd a dugókat.

Egyelőre viszont azt sem tudni, hogy az átkötőútnak ez a szakasza vajon megvalósul-e jövőre. „A dokumentáció első fokon el van készítve, jövőre folytatódnia kellene magánberuházás alapján” – jegyezte meg Szelle Erika.

Közben viszont már zajlanak egy forgalmi szempontból kevésbé bonyolult és terhelt szakasszal, a Galántai és a Kisudvarnoki út összekötésével kapcsolatos munkálatok is. Ezzel a szakasszal közelebb jutnánk az egyik megcélzott végponthoz, az Észak II-es lakótelephez, de ez egyelőre a gokartpályánál véget ér, és tulajdonképpen csak az ott létrejövő új lakónegyedbe költözőket, illetve a Kisudvarnokból vagy a két település közti ipari parkból érkező, és Galánta vagy Komárom irányába haladó teherforgalmat segítheti. Az Észak II-esre igyekvőknek ugyanis vissza kell kanyarodniuk a Gyurcsó István utca irányába, amelyen egyébként is jönnének.

Hervay György elmondása szerint ezen a szakaszon jelenleg két kereszteződés kialakításával foglalkoznak, ami a Mercury Markettől érkező szélesebb utat bevezeti a családi házas övezetbe. Az út további részét a telektulajdonosok építik. Várakozásai szerint ezt az utat is megépítik a 2018-as évben.

A Mercury Market és a Mercedes szalon közti körforgalomhoz vezető szakasz

A teljes útszakasz finanszírozásában egyébként várhatóan három helyi nagyobb cég is részt vesz.

A Metrans még 2008-ban jelezte a városnak, hogy a két évvel korábban megépített új termináljukkal megnövekedett és azóta is tovább növekvő teherforgalom okán hajlandóak hozzájárulni egy ilyen út kialakításához. 3,5 millió koronát, átszámolva kb. 116 ezer eurót ajánlottak fel egyszeri hozzájárulásként, az erről szóló szerződést azonban csak idén májusban írták alá.

Ugyanilyen céllal a város szerződést kötött a Cargo Partnerrel még 2011-ben, melyben a cég 99,5 ezer eurós (3 millió koronás) hozzájárulást vállalt. Mivel azonban a szerződés alapján 2014-ig kellett volna teljesíteni a benne vállaltakat, tehát az út megépítését, ezt áthidalandó idén áprilisban kötöttek hozzá egy kiegészítést.

A Kelet lakótelepre vezető letérő

A harmadik cég, mellyel hasonló szerződés születhet, a Deichmann, Szelle Erika azonban a városi médiában közölte, hogy a cég vezetőjének halála miatt a pontos megállapodás egyelőre nem született meg.

A Galántai és a kürti út közti szakasz költségvetése egyébként a város weboldalán is közzétett összegzésben található adatok szerint áfával együtt 437 ezer euró, amiből 322 ezret tesz ki maga az úttest 51,8 ezret a járda és 63,6 ezret a kerékpárút.

(SzT)