SOKK: Ezek az autók nemsokára már nem lesznek kaphatók belső égésű motorral

Hamarosan eljön az idő, hogy Európában már nem vásárolhatunk belső égésű motorral SpaceTourert, Zafirát, Travellert, Berlingot vagy Partnert.

SOKK: Ezek az autók nemsokára már nem lesznek kaphatók belső égésű motorral
Hamarosan Citroen Berlingót sem kaphatunk belső égésű motorral (Fotó: Citroen)

Az elektromos motorra való átállás visszafordíthatatlannak tűnik, viszont néha olyan, mintha az autógyártók saját maguk alatt vágnák a fát. Legalábbis ilyen a Stellantis meglepő döntése, amely főként a Peugeot-t, a Citroent és az Opelt érinti. Ezeknek a márkáknak a belső égésű motorral szerelt furgonjai és kisteherautói ugyanis teljesen eltűnnek Európából.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy már nem vásárolhatunk belső égésű motorral olyan járműveket, mint a Citroen Berlingo, Opel Combo Life, Peugeot Rifter, Citroen Jumpy, , Citroen SpaceTourer, Opel Vivaro/Zafira és Peugeot Expert/Traveller. A Fiat egyelőre nem hozott meg hasonló döntést, de nagy a valószínűsége, hogy ez csak idő kérdése.

„A villamosítás különösen érzékeny kérdés a többfunkciós járművek és a személyszállító furgonok jövője szempontjából. A karosszériák profilja, illetve a nagyobb súly nagyobb üzemanyag-fogyasztást jelent, miközben a bezin és nafta ára is folyamatosan emelkedik. A kialakult helyzet jelentősen csökkenti ezeknek, a belső égésű motorral rendelkező modelleknek az attraktivitását” – áll a Citroen hivatalos nyilatkozatában.

Tehát újfent a szerencsétlen kibocsátási kvótákról és a károsanyag-kibocsátás túllépése miatti bírságokról van szó, amik olyan attraktív modelleket szorítanak ki az európai piacról, amelyek iránt nagy volt a kereslet. Az Autonews Europe szerver szerint például a Citroen Berlingo 26 ezerrel a második legkelendőbb személyszállító furgon volt, míg a Peugeot Rifter 22 500-zal a harmadik. Csupán a VW Caddy előzte meg őket 28 500 eladott darabbal. Az Opel Comboból 12 929-et adtak el, míg a Zafirából tavaly novemberig 9338 talált új gazdára.

A távozó modellek elektromos verziói viszont nem tudják teljesen pótolni a belső égésű motorral rendelkezőket. Nem csupán az akkumulátor, hanem a járművek ára is problémát jelent. Például a Citroen Berlingo legolcsóbb személyszállító verziója Európában 23 ezer euró körül van, az elektromos e-Berlingo ára viszont 30-35 ezertől kezdődik. Szlovákiában 19 560 euróért vehetünk Peugeot Riftert belső égésű motorral, az elektromos változat viszont 32 290 eurónál kezdődik.


(pravda)