Spicces suhanc pusztított egy Octaviával a szomszéd faluban

Amikor harmadszor hajtott le az útról, akkor adta fel.

Spicces suhanc pusztított egy Octaviával a szomszéd faluban
Felsőtúron egy palásti fiatal tarolt - Lapozás után látható az Ipolyszakállos és Tesmag közt történ balesetnél készült felvétel is (Rendőrségi felvételek)

Két ittas sofőr is balesetet és anyagi kárt okozott a Lévai járásban. Pénteken este fél tizenegykor Tesmag és Ipolyszakállos között egy nagy sebességgel repülő Renault Laguna találkozott az árokkal, majd kétszer átfordulva landolt a szántóföldön.

A kocsi 28 éves tesmagi sofőrje nagy szerencséjére nem sérült meg, a rendőrök pedig ebből kifolyólag meg tudták szondázni a helyszínen. Az eredmény tekintélyt parancsoló: 1,71 ezrelék. A fickót azonnal őrizetbe vették.

A másik eset szombaton korán reggel, 6.45 körül történt Felsőtúron. Itt a szomszéd faluból származó 20 éves fiatal egy Škoda Octaviával tarolta le a fél falut. Először csak simán lehajtott az út menti árokba, de innen még tovább tudott menni. A következő checkpoint egy kerítés volt, emi egy cseppet megszaggatott. Végül jött a következő akadály, egy gázcsap és egy villanypózna, ami már megállította. 

A fiatal sofőr ennél az esetnél megsérült, kórházba kellett szállítani. A rendőrök viszont ennek ellenére meg tudták még szondázni, és az eredmény nála is zamatos lett: 1,31 ezrelék. Az autón keletkezett kár elérte a 2 ezer eurót, 200 euróval lóg a kerítésért, és 500 euróval a gáz- és villanyvezetékért.

Az esetről Božena Bruchterová nyitrai kerületi rendőrszóvivő tájékoztatta a Paramétert.

(parameter)