SÚLYOS BALESET: A Cobra 11-hez hasonló jelenetet élt meg egy szlovákiai család, miközben Horvátországból tartott hazafelé a magyar autóúton

Súlyos közúti baleset történt a Szombathelyhez közeli Vép kataszterében az M86-os autóúton, Magyarországon, hajnali egykor.

Győr felé tartott egy magyar rendszámú Seat személyautó, amely feltehetőleg a sofőr fáradtsága miatt a jobb oldali padkára futott és szalagkorlátnak ütközött, majd a pályára visszatérve áttért a belső sávba, majd ismét szalagkorlátnak ütközött és megpördülve, a menetiránnyal szembe állt meg - írja a 112press.hu.

A járműből kirepült az akkumulátor, lámpái pedig kitörtek. A belső sávban állt a sötétben, világítás nélkül. Kikászálódott belőle a nő, aki vezette, majd a karjaival integetett az arra haladóknak, elmondása szerint viszont 5-6 jármű is továbbhajtott. Telefonját nem tudta használni, mivel az ütközés során eltűnt.

Egy autós végül lehúzódva mégis megállt, majd a nő odasietett hozzá, hogy segítséget hívjanak, de akkor jött a szlovák rendszámú Lexus. A 112press.hu szerint a Seat sofőrje úgy írta le a látottakat, mintha a Cobra 11-ből vágtak volna ki egy jelenetet.

A Lexus sofőrje vélhetően látta a lehúzódott járművet, ezért a belső sávba hajtott, ott viszont továbbra is a Seat roncsa volt. Az utolsó pillanatban elrántotta a kormányt, erre a kocsi elfordult, majd megcsúszhatott a kifolyt üzemanyagon, ráborult a szalagkorlátra, a tetején csúszott, majd a levegőbe repült és még egyszer átfordult, majd az út közepén a tetején landolt. 

Az autóban egy négytagú szlovákiai család utazott haza Horvátországból. A tetejére borult kocsiból kimászott az édesapa, majd kikapta a láthatósági mellényt és futni kezdett el az autótól, hogy megállítsa az arra tartó autókat, nehogy a Lexusnak hajtsanak, melyben sérült családtagjai voltak. Fia súlyosan megsérült, de a balesetet szerencsére mindenki túlélte. Mindenkinek be volt kötve a biztonsági öve.

(112press.hu)