SÚLYOS BALESET: Frontális ütközés Doborgaznál!

Két személyautó karambolozott a Doborgaz község (Dunaszerdahelyi járás) mellett Pozsony felé haladó úton szerdán délelőtt. Gyakori itt a baleset, a polgármester pedig nem először emelte fel szavát emiatt.

SÚLYOS BALESET: Frontális ütközés Doborgaznál!
Helyszíni felvételek - további fotókért kattints a képre!

A balesetet megelőzően egy autó Doborgazra akart letérni, balra, egy Volkswagen Passat sofőrje azonban ezt későn vette észre. Saját bevallása szerint félrerántotta a kormányt, hogy az út menti földes területre vezesse az autót, elkerülendő az ütközést, a szemből jövő Kia viszont hasonlóképp gondolkodott, végül az út mellett ütköztek.

A Passatban információink szerint egy 35 éves nő súlyosan megsérült, lábtörést szenvedett. Más sérültről nem tudunk, de például abban a kocsiban, amely lekanyarodott volna a faluba, gyerek is ült. Szerencsére nekik semmi bajuk nem történt.

Martin Krajčovič tűzoltósági szóvivő tájékoztatása szerint a Volkswagen sofőrjét a somorjai tűzoltók mentették ki az összeroncsolódott járműből, elsősegélyben részesítették, majd átadták őt a helyszínre kiérkező mentőknek.

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő közölte, egyik sofőr szervezetében sem állapítottak meg alkoholt.

Boráros József, Doborgaz polgármestere rendszeresen felemeli szavát, amiért a falu mellett közvetlenül elhaladó szakaszon a rendőrség nem lassítja a forgalmat 70 km/órára.

"Itt folyamatosan 120-130-cal hajtanak, évente 2-3 súlyosabb baleset történik, többször behajtottak már az egyik családi ház kertjébe (2016 nyarán írtunk is egy ilyen esetről), volt hogy a kanálisban kötött ki egy autó. Talán meg kell halnia valakinek?!" - méltatlankodott. Mint mondta, már kezdeményezték a rendőrségnél, hogy helyezzenek ki sebességkorlátozó táblát, azt viszont szavai szerint elutasították azzal, hogy ezt nem indokolja semmi.

Az önkormányzat csak feketén tehetne ki táblát, ezt pedig nem szeretnék, ugyanakkor Boráros szerint mielőbb cselekedni kellene, mert a Pozsony felé haladó vagy onnan érkező forgalom egyértelműen közúti veszélyhelyzetet teremt a falu közvetlen közelében.

(SzT)