SÚLYOS BALESET: Gyerekek közé hajtott egy autó Szlovákiában!

Súlyos közúti baleset történt a poprádi járásbeli Spišské Bystré községben csütörtökön délután két óra környékén.

SÚLYOS BALESET: Gyerekek közé hajtott egy autó Szlovákiában!
Fotó: SME

Egy személyautó 5 és 14 év közti gyerekek egy csoportja közé hajtott, akik épp az úton haladtak át. A rendőrség arról tájékoztatott a Facebookon, hogy 12 gyerek sérült meg, közülük ketten súlyosan, négy közepesen súlyosan, hat pedig könnyebben.

Az Opel Astrát egy 66 éves késmárki férfi vezette. A kocsi egy dombról lefele haladva valószínűleg megcsúszott, és ekkor történt a baj. Felforgott, miközben elgázolta a gyerekeket, majd az út mellett a tetején landolt. A sofőr nem sérült meg, és a helyszínen megszondázták, negatít eredménnyel - árulta el Daniel Džobanik eperjesi kerületi rendőrszóvivő.

Egy 11 és egy 14 éves lány sérült meg a legsúlyosabban, őket mesterséges altatásban tartják, miután kórházba kerültek. Az egyiküket mentőhelikopterrel szállították Kassára, a másikat pedig Turócszentmártonba viszik. Zuzana Hopjaková, a légimentők szóvivője elmondta, hogy a 11 éves lány súlyos fejsérülést szenvedett, állapota kritikus, mesterségesen lélegeztetik.

A kassai mentőszolgálat szóvivője, Igor Krupa azt mondta, a többi gyereket a poprádi és a lőcsei klinikákra szállították. Többen csonttörést szenvedtek, a szerencsésebbek megúszták zúzódásokkal.

(SME/parameter)