SÚLYOS BALESET: Kamionról lehulló cső nyársalta fel egy busz sofőrjét Nyárasd mellett!

A buszsofőrt súlyos, életveszélyes állapotban szállították mentővel Pozsonyba.

SÚLYOS BALESET: Kamionról lehulló cső nyársalta fel egy busz sofőrjét Nyárasd mellett!
Fotó: Paraméter

Súlyos közúti baleset történt kedden este nyolc óra után körülbelül egy kilométerre Nyárasdtól, Ekecs irányában. Egy kamionról lehulló cső eltalálta a szemből jövő, munkásokat szállító, komáromi jelzésű autóbusz vezetőjét, akinek átszúrta a vállát, a kulcscsontja környékén, valószínűleg milliméterekre vagy centikre a szívétől...

Mint azt a helyszínen megtudtuk, az autóbusz Mosonmagyaróvárról szállított haza munkásokat. Ekecs irányából haladtak Nyárasd felé, amikor bekövetkezett a baleset. A kamionos továbbhajtott, elképzelhető, hogy észre sem vette, hogy valami lehullott a rakteréből. A busz viszont átkanyarodott a szemközti sávba, majd bal oldalt hajtott le az úttestről, és a szántóföldön állt meg.

A járműben ekkor már csak négyen tartózkodtak a sofőrön kívül, őket Nádszegre szállították. Szerencsére egyikük sem sérült meg.

Dunaszerdahelyről és Nagymegyerről egy-egy kocsival érkeztek a helyszínre a tűzoltók.

Ők voltak azok, akik kiszedték a buszból a sofőrt. Ehhez szükség volt arra, hogy a sofőr háta mögött, és mintegy tíz centire a mellkasától elvágják a több centi vastag csövet, ami még a busz ülését is átszúrta (piros körrel jelöltük).

Mentőhelikoptert is rendeltek a helyszínre, de mint megtudtuk, csak egy óra múlva tudott volna a helyszínre érni Nyitráról, a súlyosan sérült sofőrt ezért a benne lévő csővel együtt mentőautóval szállították Pozsonyba. 

A Nyárasd és Ekecs közti úton a baleseti helyszínelés alatt a rendőrség irányította a forgalmat.

(para)