SÚLYOS BALESET: Kisteherautó hajtott bele egy kamionba Nagymegyer és Alistál között

Szerdán délben súlyos közúti baleset történt a 63-as főút Nagymegyer és Alistál közötti szakaszán, egy kisebb pedig Nagymegyeren belül.

SÚLYOS BALESET: Kisteherautó hajtott bele egy kamionba Nagymegyer és Alistál között
Helyszíni felvételek

Lelkes Istvántól, a járási tűzoltók igazgatójától megtudtuk, hogy egy álló, külföldi jelzésű kamionba hajtott bele hátulról egy szintén külföldi, ponyvás kisteherautó. A nagymegyeri tűzoltók szálltak ki a helyszínre, a sérült kisteherautó sofőrjét nekik kellett kiszabadítaniuk a teljesen szétroncsolódott járműből. Miután ez sikerült, átadták őt a mentőknek.

A baleset körülményeiről más forrásból még úgy értesültünk, hogy egy füvet kaszáló traktor mögött torlódott fel a forgalom, a román jelzésű kisteherautó sofőrje pedig vélhetően nem figyelt kellőképp a vezetésre, emiatt szinte fékezés nélkül hajtott bele a kamionba.

Az útszakaszt a baleset után először mindkét sávban lezárták, kb. egy órától azonban már egy sávban engedik a forgalmat. 

Nem sokkal ezután, kora délután egy dunaszerdahelyi jelzésű furgon és egy komáromi rendszámú Volkswagen Golf karambolozott Nagymegyeren, szintén a 63-as főúton. Személyi sérülés ez esetben nem történt, a járműveken keletkezett anyagi kár viszont jelentős. A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

(parameter)