Súlyos baleset a medvei hídnál: két furgon és egy kamion ütközött, életét vesztette egy hegyétei fiatalember!

Halálos közúti baleset történt kedden reggel a szlovák-magyar határ közelében Medvénél (Dunaszerdahelyi járás).

Súlyos baleset a medvei hídnál: két furgon és egy kamion ütközött, életét vesztette egy hegyétei fiatalember!
Fotók: Paraméter - további képekért kattints!

Információink szerint két furgon és egy kamion ütközött reggel 9 óra környékén a medvei hídnál az I/13-as számú úton.

A lengyel kamion a medvei hídról hajtott le Nagymegyer irányába, amikor egy ugyancsak lengyel furgonnal ütközött. A furgon sofőrje információink szerint elaludt, majd áthajtott a másik sávba, emiatt karamboloztak, de ez még csak a kisebbik ütközés volt. A kamionos ugyanakkor elvesztette az irányítását a járműve felett, majd átcsúszott a menetirányával szembeni sávba, ahol frontálisan nekicsapódott egy másik, az első mögött szabályosan közlekedő furgonnak.

Az utóbbi járművet, amelyet a kamion teljesen maga alá gyűrt, egy 33 éves hegyétei (Dunaszerdahelyi járás) fiatalember vezette, akinek esélye sem volt a túlélésre. A két lengyel sofőrt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Elsőként a nagymegyeri tűzoltók értek a helyszínre, majd a mentők és a rendőrök. A mentéshez riasztották a magyarországi katasztrófavédelem egységeit is. Az útszakaszt a műszaki mentés és a helyszínelés idejére mindkét irányban lezárták. A forgalmat a medvei benzinkútnál, illetve a híd lehajtóinál elterelik. A nagyszombati rendőrség operációs központjának tájékoztatása szerint a medvei határátkelőn előreláthatóan 6-8 órán át nem kelhetnek át kamionok.

(para)