SÚLYOS BALESET: Teherautó ütközött egy busszal Galánta és Diószeg között, többen súlyosan megsérültek!

Szerdán a reggeli órákban tisztázatlan okokból teherautóval ütközött egy autóbusz Galánta és Diószeg között, a busz ezt követően az árokban kötött ki.

SÚLYOS BALESET: Teherautó ütközött egy busszal Galánta és Diószeg között, többen súlyosan megsérültek!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

A Nagyszombati Kerületi Rendőrség a Facebookon közölte, hogy az Iveco típusú buszban körülbelül húszan utaztak, a mentők pedig többeket súlyos, illetve könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. Később közölték, hogy 3 személy súlyos, 6 pedig könnyebb sérülésekkel került kórházba. Az autóbusz sofőrjét mentőhelikopterrel szállították Nyitrára, a teherautó sofőrje megúszta ép bőrrel. Diákok is voltak a buszon, de a sérültek mindannyian felnőttek.

Lena Košťálová kerületi tűzoltószóvivő portálunkkal azt közölte, hogy a helyszínre Galántáról, Diószegről és Szeredről rendeltek ki egységeket. Pontosította az utasok számát, eszerint összesen 24-en voltak a járművön a sofőrrel együtt. Ő és néhány utas viszont már nem tartózkodott a járműben, mikor a tűzoltók odaértek. Három utas beszorult a buszba, őket a tűzoltók szabadították ki. 

Ezt követően megkezdték a sérültek osztályozását aszerint, kinek milyen súlyos a sérülése. A tűzoltók információi szerint 10 személyt szállítottak kórházba, Galántára, Nyitrára és Nagyszombatba.

Tekintettel a baleset súlyosságára, rendőrségi vizsgálótiszt vette át a helyszínt, és gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás ügyében indított eljárást. A pontos körülmények egyelőre ismeretlenek, zajlik a résztvevők kihallgatása, és egyéb körülmények vizsgálata a helyszínen.

A helyszínen rendőrségi pszichológusok és a szerv poszttraumatikus hatásokat kezelő csapata nyújt segítséget. 

Az utat mindkét irányban lezárták.

(parameter)