SÚLYOS BALESETEK: Két sérült Dunaszerdahelynél, három sérült Somorjánál a 63-ason!

Szerdán este mintegy egy óra leforgása alatt két súlyos baleset is történt a 63-as főúton. Az egyik Dunaszerdahely határában, a pódafai úti kereszteződésben, míg a másik Somorja mellett, a tejfalui letérőnél.

SÚLYOS BALESETEK: Két sérült Dunaszerdahelynél, három sérült Somorjánál a 63-ason!
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

A pódafai úti baleset során egy személykocsi kihajtott a mellékútról a főútra, amikor ott egy másik személykocsi érkezett - árulta el érdeklődésünkre Hodosi Tibor, a járási tűzoltóság bevetési egységeinek parancsnoka.

A baleset fél hét előtt történt, riasztották a helyszínre a tűzoltókat, a mentőket és a rendőröket is. Hodosi elmondása szerint a karambolnak két sérültje volt, akiknek mentők általi ellátásánál a tűzoltók is asszisztáltak, majd segítettek a rendőröknek a forgalomirányításban, illetve semlegesítették a járművekből kifolyt üzemanyagot.

Somorja határában, a tejfalui letérőnél ugyancsak egy, a fentihez hasonló baleset történt fél nyolc előtt. Itt is a mellékútról érkező autós hajtott ki elsőbbségadás nélkül a főútra, ahol jött egy másik kocsi. A balesetnek három sérültje volt, közülük egy súlyos, kettő pedig könnyebb.

A tűzoltók elsősegélyben részesítették őket, valamint tűzvédelmi szempontból biztosították a járműveket. A mentők ellátták, majd kórházba szállították a sérülteket, a rendőrök pedig a forgalmat irányították rögzítették a baleset nyomait.

(parameter)