Szakadékba zuhant egy munkásokat szállító teherautó, többen meghaltak

Megcsúszott az úton, és 50 métert zuhanva a szakadékba csapódott pénteken egy útépítőmunkásokat szállító teherautó Nepál északi részén, Musztáng körzetben, a balesetben legkevesebb 20 ember meghalt, 12 megsérült - közölte a helyi rendőrség.

A 32 utast szállító jármű egy keskeny, aszfaltozatlan országúton haladt, de lesodródott az úttestről, és a szakadékba zuhant - részletezte a rendőrség.

A baleset oka egyelőre nem ismeretes, de az előzetes feltételezések szerint az váltotta ki, hogy a teherautó túlságosan nagy sebességgel haladt, és elvesztette egyensúlyát - közölték a hatóságok.

A szerencsétlenségben életét vesztette a jármű vezetője is. A sérülteket mentőhelikopterrel szállították a közép-nepáli Pokhara kórházába, állapotuk válságos. Az áldozatok egy autópálya építésén dolgoztak a kínai határnál. Ebédszünetről tartottak vissza az építkezés helyszínére.

A közúti balesetek nagyon gyakoriak Nepálban: évente mintegy 1800-an esnek áldozatul. Az ok az utak rossz állapota és a hegyi utak veszélyessége, valamint az, hogy a járművek gyakran rossz állapotban, zsúfoltan közlekednek.

Tavaly októberben 31 hindu zarándok halt meg Katmandutól körülbelül 50 kilométerre nyugatra, mert buszuk egy folyóba zuhant.

MTI/para