Szakadékba zuhant egy utasokkal teli busz, többen meghaltak

Szakadékba zuhant egy utasokkal teli busz szerdán Pakisztán délnyugati részén, tizennyolcan meghaltak, köztük nők és gyermekek - közölte egy helyi kormánytisztviselő.

A baleset Beludzsisztán tartomány Killa Szaifullah körzetében történt. Mohammad Kaszim helyettes kerületi adminisztrátor azt mondta: úgy tűnik, nincsenek túlélők. A baleset pontos oka egyelőre nem ismert.

A hatóságok szerint a baleset idején jók voltak az időjárási viszonyok. A rendőrök vizsgálják a lehetséges műszaki problémákat vagy emberi mulasztást, mivel szemtanúk szerint a busz láthatóan túl gyorsan haladt, és a sofőr elvesztette uralmát jármű felett, majd a jármű a szakadékba zuhant.

Abdul Ali szemtanú az AP amerikai hírügynökségnek telefonon elmondta, ugyanezen az úton közlekedett motorkerékpárjával, amikor látta, hogy egy kisbusz gyorsabban halad, megcsúszik és egy szakadékba esik. Hozzátette, a busz balesetét követően egy közeli falu lakói riasztották a rendőrséget, akik a helyszínre siettek.

Killa Szaifullah mintegy 200 kilométerre északra fekszik Kvettától, Beludzsisztán tartomány székhelyétől.

A mostanihoz hasonló halálos közúti balesetek gyakoriak Pakisztánban a rossz közúti infrastruktúra és a közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyása, valamint a hanyagul karbantartott járművek miatt.

Tavaly júliusban Pakisztán középső részén egy forgalmas autópályán konténerszállító teherautónak ütközött egy zsúfolt autóbusz, amely főleg munkásokat szállított. Legalább 33 ember meghalt.


MTI