Szándékosan ütött el egy bicikliző házaspárt egy 18 éves taknyos (Videó)

A házaspár mindkét tagja kórházba került, a fiatalt pedig három év börtön fenyegeti.

Az esetről, melyről egy mögöttük haladó autós fedélzeti kamerájának köszönhetően felvétel is készült, a házaspár női tagja, Evelína Wiercioch számolt be a Facebookon.

Az eset a Tátra lengyel oldalán, a Czorsztyni-tó közelében történt. Evelína és férje kerékpározni indultak, és ahogy tekertek a keskeny útszakaszon, két autós száguldott mögöttük. Elképzelhető, hogy versenyeztek, mindenesetre a hátul haladó, világosabb színű autó lelassított végül mellettük és Evelína közlése szerint kiabálni kezdett, mert nem tetszett neki, ahogy bicikliztek. Miután férje is visszaszólt neki valamit, az autót vezető 18 éves fiatal ráhúzta a kormányt és lelökte őt az árokba, közben pedig kifékezte a mögötte haladó nőt, aki pedig hátulról hajtott bele a kocsiba, majd a földre zuhant.

A nő elmondása szerint neki kificamodott a válla, férje is megütötte magát, olyan erővel zuhant a földre, hogy összetört a sisakja. A lengyel nő köszönetet mondott azoknak, akik mögöttük haladtak, és segítettek nekik, azáltal is, hogy a fedélzeti kamerájukkal rögzítették az egészet, és átadták a felvételt a hatóságoknak.

A fiatal sofőr egyébként az eset után visszatért a helyszínre, nem sokkal később pedig a mentők és a rendőrök is megjelentek. A sérüléseik súlyosságától függően három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(Tvnoviny.sk)