A szemtanúk szerint nem működött a fényjelző az úszori átjárónál a tragikus baleset idején – a Szlovák Vasút ezt tagadja

Hétfőn reggel tragikus kimenetelű baleset történt az Úszor és Vörösmajor (Hviezdoslavov) közti vasúti átjáróban, amely során életét vesztette egy 60 éves férfi. A szemtanúk szerint nem működött a fény- és hangjelző az átjáróban – a Szlovák Vasút (ŽSR) az ellenkezőjét állítja.

A szemtanúk szerint nem működött a fényjelző az úszori átjárónál a tragikus baleset idején – a Szlovák Vasút ezt tagadja
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Szemtanúk elmondása szerint a Škoda Feliciát vezető, vállalkozóként dolgozó 60 éves pozsonyi férfi nagyon óvatosan haladt át a sorompóval nem, de hang- és fényjelzővel rendelkező átjárón, amikor oldalról nekiütközött az érkező tehervonat. A baleset során a 60 éves férfi életét vesztette.

Több szemtanú is arról számolt be, hogy a hang- és fényjelző nem működött az eset idején

– írja a Čas.sk.

A Szlovák Vasút (ŽSR) azt állítja, hogy a baleset során ugyan megrongálódott az átjárónál lévő szekrény, de a jelzőberendezés működött a baleset idején, nem kaptak bejelentést meghibásodásról. Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a helyszínről érkező első információk is arról szóltak, hogy a berendezés működött. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.


(Cas.sk/para)