Szerdától péntekig forgalomkorlátozásokra kell készülni Pozsonyban

A szerdától (december 4.) péntekig (december 6.) tartó pozsonyi EBESZ-közgyűlés miatt forgalomkorlátozásokra kell készülni a fővárosban, tájékoztatta a TASR-t Lucia Mihalíková pozsonyi rendőrségi szóvivő.

Teljes útlezárás sehol sem lesz. Korlátozásra kell felkészülni a Štefánik repülőtérről és a jarovcei határátkelőtől az Inchebához vezető útvonalakon, továbbá a delegációkat elszállásoló hoteleknél, a pozsonyi várnál és a külügyminisztériumhoz vezető utakon.

A fővároson áthaladó delegációk konvojait megkülönböztető jelzéseket használó rendőrautók vezetik fel és zárják, a kereszteződésekben és a fontos közlekedési csomópontoknál közlekedési rendőrök fogják irányítani a forgalmat.

Szerdán (december 4.) 18 óra és 19.30 között forgalomkorlátozás lesz a repülőtértől az Einstein utcáig, a Sznf hídon, a Svoboda téren, a Vajanský rakparton, a belvárosi szállodáknál, a Nagyszombati úton, az Óvárosi utcán, a Hodža téren, és a Štefánik utcán a külügyminisztériumhoz vezető útszakaszon.

Csütörtökön (december 5.) 8.30 és 10 óra között forgalomkorlátozás lesz a küldöttségek belvárosi szállodái és az Incheba közti utakon, délután pedig az Incheba és a Štefánik repülőtér, valamint a szállodák között. Ezt követően 18.45-től 19.30-ig a szállodák és a pozsonyi vár között, az Óvárosi utcán, a Hodža téren és a Védcölöp utcán (Palisády).

Pénteken (december 6.)  9.15 és 10 óra között a szállodákból az Inchebához vonulnak a konvojok, majd 13.30-tól az Inchebától a repülőtérre.

A rendőrség arra kéri a sofőröket, hogy a felsorolt szakaszokon körültekintően vezessenek és tartsák be a rendőrség utasításait, a delegációk áthaladása után a lehető leggyorsabban újraindítják a forgalmat a kereszteződésekben.


TASR