Szeretnek felönteni a garatra a sofőrök a Dunaszerdahelyi járásban – itt okozták a legtöbb balesetet a megyén belül

2020 decembere volt az egyetlen hónap, amikor egyetlen halálos baleset sem történt Nagyszombat megyében. Az egészéves statisztika szerint a régióban 35 tragikus kimenetelű baleset történt, amelyek során 38 személy vesztette életét – tájékoztatott Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője.

Szeretnek felönteni a garatra a sofőrök a Dunaszerdahelyi járásban – itt okozták a legtöbb balesetet a megyén belül
Illusztráció

A megyében összesen 1225 közúti baleset történt, ami az előző évhez képest 224-gyel kevesebb. A halálos balesetek száma a Senicai járásban nőtt leginkább – ott hét ilyen eset történt, ami a 2019-es adatokhoz képest hárommal több. A rendőrök negatívan értékelik a Pöstyéni járásban történt tragikus kimenetelű balesetek számát is, ahol összesen hat ilyen történt – az előző évhez képest ez 80 százalékos növekedést jelent.

A szóvivő szerint a legtragikusabb hónap az április volt, akkor az utakon hét olyan baleset történt, amelyek során nyolc személy vesztette életét. További öt elhalálozás történt szeptemberben és novemberben.

2020-ban a közúti balesetek során 60-an szenvedtek súlyos sérüléseket (19-cel kevesebb mint 2019-ben), 525-en pedig könnyebben megsérültek (150-nel kevesebb). 32 esetben a gyalogosok, 79-ben pedig kerékpárosok voltak a balesetek okozói, ezek során összesen 13 személy vesztette életét. A gyalogosok öt, a kerékpárosok pedig két tragikus kimenetelű balesetet okoztak.

Összesen 853 baleset történt községben, ezek során 12-en meghaltak, 32-en pedig súlyosan megsérültek. 156 eset írható az alkohol számlájára, a legtöbb ilyen a Dunaszerdahelyi, a Nagyszombati és a Galántai járásban történt.

A közúti ellenőrzések során 1762 esetben állapítottak meg alkoholt a sofőrök, illetve a kerékpárosok szervezetében.  


TASR/para