Szlovákia rettentően el van maradva az elektromos autókra való átállásban

Az autógyártás belső égésű motorokról elektromosra való átállása már folyamatban van, Szlovákiának pedig ezen modellek mellett az eladást és az infrastruktúrát is támogatnia kell – egyeztek meg egyhangúan kedden az Euractiv Slovensko által szervezett tanácskozás résztvevői.

Szlovákia rettentően el van maradva az elektromos autókra való átállásban
Illusztráció (Fotó: TASR)

Peter Kremský (OĽaNO), a parlament gazdasági bizottságának elnöke szerint a befektetők figyelembe veszik, hogy az ország hogyan viszonyul az elektromobilizációhoz. Meglátása szerint jelentősen elmaradunk az infrastruktúra kiépítésében és az elektromobilitás támogatásában, és szerinte ezen változtatni kell.

Pavol Prepiak, a Szlovák Autóipari Szövetség (ZAP) alelnöke megjegyezte, hogy már 2010-ben elkezdődött az elektromos autókra való átállás, Szlovákia pedig az unión belül ezen a téren a végeken kullog. Szerinte ennek egyik fő oka az elektromosautó-vásárlás támogatásának a hiánya. Míg 2021-ben az Európai Unióban 18 százalékos volt az elektromosautó-vásárlás aránya, addig Szlovákiában ez csak 3 százalék volt.

Kremský szerint több helyen kontraproduktívan hat az, hogy az EÚ nyomást gyakorol a belsőégésű motorral rendelkező modellek gyártásának betiltására. Szerinte azok számára nem lehet alkalmas az elektromos autó, akik például rendszeresen hosszabb utakat tesznek meg, és lakóházban élnek, ahol nincs lehetőség a jármű feltöltésére. De mint mondta, az autógyártás megváltoztatására nehezedő nyomás növekedni fog, Szlovákiának pedig nem lesz más választása, mint alkalmazkodni.

A képviselő szerint Szlovákia továbbra is versenyben van egy nagyszabású üzem felépítéséért, amelyben elektromos autókhoz passzoló akkumulátorokat gyártanának. Az üzem jelenléte döntő fontosságú lehet abban, hogy Szlovákiában fennmaradjanak az autógyárak.

A gazdaságügyi minisztérium jelezte, hogy érdekében áll fejleszteni mind az elektromos-, mind a hidrogénalapú közlekedést.


TASR/para