Szlovákiai autóbusz ütközött frontálisan Magyarországon, tíz gyerek és három felnőtt megsérült!

Tíz gyerek és három felnőtt sérült meg egy balesetben szerdán a magyarországi Taktaharkánynál, ahol egy kisbusz és személyautó ütközött össze - közölte a rendőrség a police.hu-n.

Szlovákiai autóbusz ütközött frontálisan Magyarországon, tíz gyerek és három felnőtt megsérült!
Fotók: MTI

Taktaharkány közelében 17 óra körül a 37-es számú főút 19. kilométerszelvényénél személyautó és egy szlovák rendszámú busz ütközött össze. Rendőrségi információk szerint a személykocsi ismeretlen okok miatt áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a busszal.

Az ütközés következtében mindkét jármű árokba borult, az autóbusz az oldalára borult.

Egy felnőtt és egy gyerek súlyos sérüléseket szenvedett 

- közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerda este az MTI-vel. Győrfi Pál közlése szerint a súlyosan sérült nőnél és a tíz év körüli fiúnál csonttörés gyanúja merült fel. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak.

A szóvivő elmondta, hogy közvetlen életveszélyes állapotban senki sem volt. Tizenegy ember - köztük kilenc gyerek - könnyebb sérüléseket szenvedett. Valamennyi sérültet, helyszíni ellátásukat követően, a miskolci kórházba szállították - tette hozzá Győrfi Pál.

Az útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat Taktaharkány és Újharangod irányába terelték. Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy a busz 14-15 éves szlovákiai gyerekeket szállított, akik Nagymihályról Budapest felé tartottak.


(MTI/TASR)