Szlovákiai fiatal férfit gázolt halálra egy mikrobusz a budapesti Andrássy úton

A mikrobusz, amely az Eucharisztikus Kongresszus helyszínére tartott, az Andrássy úton lévő Operaház közelében szombaton este fél kilenc előtt elütött egy 30 éves szlovákiai fiatalt, aki a helyszínen életét vesztette - közölte a baleset-info.hu-ra hivatkozva a TASR hírügynökség.

Szlovákiai fiatal férfit gázolt halálra egy mikrobusz a budapesti Andrássy úton
Fotó: baleset-info.hu

A magyar portál szerint a Hajós utcai kereszteződésnél ugyan gyalogosátkelőn, de vélhetően piros jelzésnél próbált átkelni az úton egy csapat szlovákiai fiatal. Közülük egy 30 éves gyorsított a léptein, hogy mielőbb átérjen, de ez nem sikerült neki, az említett mikrobusz épp odaért, és a baleset-info.hu szerint nagy sebességgel valósággal elcsapta. A fiatal férfi a mikrobusz motorháztetőjének majd szélvédőjének csapódott, ezt követően mintegy 20 métert repülve landolt az úttesten.

A mentők gyorsan a helyszínre értek, majd megkezdték az újraélesztését, de sajnos az életét már nem sikerült megmenteni. Rajta kívül másnak nem esett baja.

A rendőrség a helyszínelés ideje alatt teljes szélességében lezárta az Andrássy utat, csak a tömegközlekedési eszközök hajthattak át.

(baleset-info.hu/TASR)