Szlovákiát is emlegették a Volkswagen új akkumulátorgyárával kapcsolatban – most úgy tűnik, a vállalat módosít a tervein

A jelek szerint elhalasztja azt a tervét a német Volkswagen vállalat, hogy akkumulátorgyárat hozzon létre Kelet-Európában. A lehetséges helyszínek között Szlovákiát is emlegették.

Szlovákiát is emlegették a Volkswagen új akkumulátorgyárával kapcsolatban – most úgy tűnik, a vállalat módosít a tervein
Fotó: TASR

A HN szerint a Financial Times azt írja, azért visszakozott a Volkswagen, mert inkább észak-amerikai projektjére összpontosítana, ahol hasonló gyárat hozna létre, és nem mellesleg több milliárd eurónyi támogatást kapna rá.

A Volkswagen 4,42 milliárd eurós befektetéséért a cseh kormány is érdeklődött, amely kulcsfontosságúnak tartja a lehetséges befektetést a cseh autóipar transzformációja szempontjából. A tervek szerint a német vállalat júniusig adott volna választ, hogy Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát vagy Magyarországot választja-e a gyárnak.

A lap szerint a Volkswagen kivár majd, hogyan fog reagálni az Európai Unió Washington masszív támogatására a zöld energetikát illetően, ami 369 milliárd dollárnak felel meg. A lap közli továbbá, hogy a vállalat továbbra is számol az európai akkumulátorgyár felépítésével, ehhez azonban a konszern szerint megfelelő keretfeltételek szükségesek.  


(hnonline.sk)