SZÖRNYŰ BALESET: Elsodort egy sportkocsit a vonat a mihályfai átjáróban, mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre

Súlyos baleset történt szerdán délelőtt 10 óra előtt a szentmihályfai (Dunaszerdahelyi járás) vasúti átjáróban.

SZÖRNYŰ BALESET: Elsodort egy sportkocsit a vonat a mihályfai átjáróban, mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre
Helyszíni felvételek (További fotókért kattints a képre!)

Egy ausztriai jelzésű, McLaren típusú sportkocsit sodort el az érkező vonat. Lelkes István, a járási tűzoltóság igazgatója a helyszínen érdeklődésünkre közölte, hogy a tűzoltók szabadították ki a sofőrt a felismerhetetlenségig összeroncsolódott járműből, majd átadták őt a mentősöknek. A kiérkezésükkor a sérült eszméleténél volt.

A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, amely a közelben lévő helyi focipályán szállt le, ahova a sérültet mentőautóval szállították át.

A Nagyszombat megyei rendőrség közölte, az autó Egyházgelle irányába haladt. Valószínűleg figyelmen kívül hagyta a vonat érkezésére figyelmeztető fényjelzést és a sínekre hajtott.

A vonaton nem voltak utasok, csupán áthaladt a szakaszon, amikor a baleset történt.

A dunaszerdahelyi tűzoltóság egysége két járművel vonult ki a helyszínre: az egyik csapat az átjárónál végezte a műszaki mentést, a másik a focipályán segítette a mentősök munkáját.

A helyszínelés miatt egy időre teljesen lezárták az érintett útszakaszt. A vasúti közlekedés is szünetel a Diósförgepatony-Lég szakaszon, az utasokat pótlóbuszokkal szállítják. A Szlovák Vasutak (ŽSR) arról tájékoztatta az utasokat, hogy legalább 45 perces késésekkel számoljanak.

A baleset helyszínének közelében több, külföldi jelzésű sportautó is volt, valószínűleg egy társaságról lehetett szó. A keletkezett anyagi kárt előzetesen 300 ezer euróra becsülték. A rendőrség vizsgálja a történtek körülményeit.

„A rendőrség figyelmeztet, hogy a vasúti átjáróknál, különösen ott, ahol nincs sorompó, nagyon óvatosan kell közlekedniük nemcsak a sofőröknek, hanem a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is. Nyomatékosan kérjük az embereket, hogy közlekedjenek körültekintően" – figyelmeztet a rendőrség a baleset kapcsán.


(parameter)