Szörnyű baleset: fának rohant a részeg sofőr, a kocsiban utazó nő meghalt, fia súlyosan megsérült

Életét vesztette egy 41 éves nő, miután egy személyautó lehajtott az útról és nekicsapódott egy fának. A sofőr részeg volt.

Szörnyű baleset: fának rohant a részeg sofőr, a kocsiban utazó nő meghalt, fia súlyosan megsérült
Rendőrségi felvétel

Az eset kedden este 7 óra körül történt Kaplná és Cífer között (Nagyszombati járás). A Volvót egy 43 éves férfi vezette, rajta kívül pedig egy 43 éves nő, valamint annak 22 éves fia is a kocsiban tartózkodott.

Egy egyenes útszakaszon megcsúszott a jármű, lehajtott az útról és nekicsapódott egy fának. Mindhárom személyt kórházba szállították, ám a nő olyan súlyosan megsérült, hogy még úton a kórház felé, a mentőautóban életét vesztette.

Fia súlyos láb-, medence- és belső sérüléseket szenvedett. A sofőr csupán könnyebben megsérült, egyszeri ellátást követően el is hagyhatta a kórházat. Mint kiderült, a férfi nem józanon ült volán mögé, valamivel kevesebb mint 1 ezreléket állapítottak meg a szervezetében.

A rendőrség halálokozás és súlyos testi sértés ügyében indított vizsgálatot, az, hogy a sofőr ittasan vezetett, tovább súlyosbítja a helyzetet. A törvény szerint ilyen esetben akár ötéves szabadságvesztést is kiszabhatnak.


-para-