SZÖRNYŰ BALESET: Szívinfarktust kapott a buszsofőr, három autóval ütközött, sokan megsérültek

A sérülteket a tűzoltók vágták ki a roncsokból.

SZÖRNYŰ BALESET: Szívinfarktust kapott a buszsofőr, három autóval ütközött, sokan megsérültek
Fotók: TASR

Súlyos közúti baleset történt vasárnap kora délután Strečno község kataszterében (Zsolnai járás). Katarína Križanová tűzoltósági szóvivő tájékoztatása szerint az I/18-as úton történt balesetben egy közlekedő autóbusz és három személykocsi ütközött.

A baleset következtében hatan megsérültek, a tűzoltók szabadították ki őket a roncsokból és elsősegélyben részesítették őket.

Az SAD Zsolna szóvivője, Ivana Strelcová hozzátette, az autóbusz 59 éves sofőrje valószínűleg szívinfarktust kapott vezetés közben, áttért a szemben lévő sávba, ahol három autóval ütközött.

A kerékpárokat vontató buszon a sofőrön kívül egy utas és egy másik személy tartózkodott, aki a kerékpárok megfelelő elhelyezéséért felelt. A buszsofőrt mentővel a zsolnai kórházba szállították, a másik két személy nem sérült meg.

A személyautókban öten sérültek meg. Zuzana Hopjaková, a légi mentőszolgálat szóvivője elmondta, egy 32 éves nőt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, súlyos fej-, mellkasi és végtagsérüléseket szenvedett, mesterséges lélegeztetésre szorult.


(TASR)