A telefonját nyomkodta vezetés közben? 19 éves lány gázolta el fékezés nélkül a zebrán átkelő férfit!

Tapasztalatlan sofőr gázolt el egy gyalogost kedden este Szereden (Galántai járás).

A telefonját nyomkodta vezetés közben? 19 éves lány gázolta el fékezés nélkül a zebrán átkelő férfit!
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: rendőrségi felvételek)

A szeredi M. R. Štefánik utcában egy 24 éves férfi szabályosan kelt át a megvilágított gyalogátkelőn. Már az út közepén tartózkodott, amikor egy Chevrolet Aveo típusú személygépkocsit vezető, 19 éves nő fékezés nélkül elgázolta őt.

Az ütközés olyan erős volt, hogy a gyalogos átrepült az autó fölött, és a zuhanás következtében súlyos fejsérülést szenvedett. A helyszínre riasztott mentők azonnal ellátták, majd a nagyszombati kórházba szállították a sértettet.

A rendőrök megszondáztatták a gázolót, a sofőr alkoholtesztje negatív lett. A 19 éves nő jogosítványát a helyszínen bevonták.

Az illetékes vizsgálótiszt súlyos testi sértés miatt indított eljárást a fiatal nő ellen, és a hatóság jelenleg is vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Bár a rendőrségi szóvivő nem pontosította a baleset pontos okát, a hivatalos közleményből következtetni lehet arra, hogy a sofőr vezetés közben a mobilkészülékével volt elfoglalva.

"A rendőrség arra kéri a fiatal és tapasztalatlan autóvezetőket, hogy ne becsüljék túl képességeiket, és minden figyelmükkel a vezetésre összpontosítsanak. Az óvatosság és a lassítás leginkább a gyalogátkelőknél szükséges. A barátok, vagy a telefon megvárnak, de egy figyelmetlen pillanat elég ahhoz, hogy a lelkiismeret-furdalás egy életre velünk maradjon"

- közölte a Paraméterrel Zlatica Antalová, a Nagyszombat Megyei Rendőrkapitányság szóvivője.

(parameter)