Tettette, hogy ideges a rendőrök előtt, majd megpróbált meglépni a BMW-s – nem kevés vaj volt a fején

A rendőrség eljárást indított egy férfi ellen, akinek az autójában kábítószert találtak.

Tettette, hogy ideges a rendőrök előtt, majd megpróbált meglépni a BMW-s – nem kevés vaj volt a fején
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A húsvéti ünnepek alatt a járványügyi intézkedések betartására felügyelő rendőrök egy BMW-re lettek figyelmesek a szenci járásbeli Hegysúron (Hrubý Šúr). Amikor a sofőr meglátta a villogó rendőrautót, hirtelen rátaposott a fékre, ez pedig felkeltette a járőrök figyelmét, és megállították az autóst.

A rendőrök felszólították a kocsiban ülő férfit és nőt, hogy igazolja magát. A férfinél vélhetően nem volt semmilyen igazolvány, mert arra kérték, hogy diktálja le a személyes adatait. A fickó ugyan meg is tette, de a rendőrök nem találtak egyezést a rendszerben. A sofőr azt mondta, elfelejtette az adatait, mert mindig stresszel, ha megállítják őt a rendőrök.

A járőröknek azt állította, hogy rosszul van, ezért inna egy kis vizet az autóban. A rendőrök visszakísérték a párost az autóhoz, és bár felszólították a férfit, hogy ne üljön be, ő nem hallgatott rájuk – a volán mögül átcsúszott az anyósülésre, elkapott egy fekete szütyőt és futva megpróbált kereket oldani a közeli mezőn.

Szökési kísérlete nem tartott sokáig, de az éppen elég volt arra, hogy ismeretlen kristályos anyagot szórjon szét a szütyőben lévő zacskókból. A fickó ellenkezett, de a rendőrök végül sikeresen leteperték.

Mint kiderült, a férfi körözés alatt állt, emellett korábban eltiltották motorgépjárművek vezetésétől. A BMW átkutatása során a rendőrök újabb adag kristályos anyagra bukkantak, amit laborvizsgálatra küldtek.

A sofőrt toxikológiai vizsgálatnak vetették alá, ami pozitív eredményt mutatott. Tudatmódosító szerek tiltott előállításával, birtoklásával és terjesztésével gyanúsították meg.


-para-