Tiltás ellenére részegen menekült kocsijával a zsaruk elől, össze is törte magát

Korábban már eltiltották a vezetéstől azt a sofőrt, akit rendőrök vettek üldözőbe péntek éjjel, és aki felforgott az autójával - tudta meg a Noviny.sk.

Tiltás ellenére részegen menekült kocsijával a zsaruk elől, össze is törte magát
Illusztráció

Az eset Humenné városából indult pénteken este fél kilenckor. A rendőrök igazoltatni akarták a sofőrt, aki viszont ahelyett, hogy megállt volna, rálépett a gázra és megpróbált lelécelni. A rendőrök utánaeredtek. Igor Pavlik rendőrszóvivő szerint előttük cikázott, majd néhány kilométerrel odébb, Ľubiša községben felforgott a járművel.

A teljesen szétroncsolódott autóból a rendőrök próbálták kisegíteni, de közben egyikük megsérült. A mentőknek így két személyt kellett ellátniuk, a részeg sofőrt és az egyik rendőrt. Egyikük mellkasi fájdalmakra panaszkodott, míg a másik a jobb kezén sérült meg - ezt pedig már Katarína Načiniaková mentőszolgálati szóvivő közölte.

A rendőrök megszondázták a férfit és kiderült, hogy az alkoholszintje másfél ezrelék felett van. Rájöttek arra is hamar, hogy a férfi a vezetéstől való eltiltása alatt ült a volán mögé, így nemcsak az ittas vezetés során elkövetett veszélyeztetés, de a hatósági döntés végrehajtásának akadályozása ügyében is felelnie kell.

(Noviny.sk)