Tíz évet is kaphat a kamionsofőr, aki megpróbált áthajtani a kerékpárhídon

A pozsonyi rendőrség megbízott nyomozója általános veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indított a 30 éves, Trencséni járásból származó Martin K. ellen, aki kamionnal próbált meg áthajtani a Szabadság kerékpárhídon Dévényújfalun (Devínska Nová Ves).

Elmarasztaló ítélet esetén négytől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A TASR hírügynökséget Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatta pénteken.

„A kamion sofőrje figyelmen kívül hagyta a közúti jelzőtáblát, mely szerint a kerékpáros hídra tilos felhajtani gépjárművel, azon kizárólag kerékpárral vagy gyalogosan lehet csak átkelni” – tájékoztattak a pozsonyi rendőrök. A Pozsony IV Járási Rendőrség megbízott nyomozója szerint az elkövető halálos veszélynek, illetve súlyos testi sértés veszélyének tette ki az embereket. Emellett a híd szerkezetét is megrongálhatta, jelentős kárt okozva ezáltal.

Az eset múlt héten történt, a hidat lezárták. A Pozsony Megyei Önkormányzat jelenleg a statikai vizsgálat eredményére vár. Juraj Droba megyefőnök kilátásba helyezte, hogy a vizsgálatot követően a megye követelni fogja a kár megtérítését. Hozzátette: ha a vizsgálat eredménye igazolja, hogy a híd biztonságos, ismét megnyitják azt a kerékpáros forgalom előtt.


TASR