TÖMEGBALESET: Kamion, furgon és két személygépkocsi ütközött Nagymegyer közelében!

Az ütközésnek, amely hétfőn, 10.00 óra előtt történt a 13-as úton (E575), a dunaszerdahelyi járásbeli Izsap letérőjénél, egy súlyos sérültje van, őt életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel szállították az érsekújvári klinikára.

TÖMEGBALESET: Kamion, furgon és két személygépkocsi ütközött Nagymegyer közelében!
Fotók: Paraméter

Hétfőn délelőtt súlyos baleset történt a Nagymegyerről Medve felé vezető úton. A Paraméter a helyszínen úgy értesült, hogy egy dunaszerdahelyi rendszámú Fiat próbált lekanyarodni balra, Izsap irányába, amikor egy komáromi jelzésű, sörszállító furgon hátulról belehajtott.

Utóbbi sofőrje vélhetően megpróbálta félrerántani a kormányt, így a Fiat bal sarkát kapta el, de az ütközés következtében a furgon átrepült a menetiránnyal szembeni sávba, ahol pedig Medve felől jött egy cseh kamion.

A kamionnal így frontálisan találkozott a furgon, a karambol negyedik résztvevőjét, egy az Izsap felőli mellékúton várakozó másik Fiatot pedig a tehergépjármű pótkocsija sodort el.

A balesetnek információink szerint egy súlyos sérültje van, a furgon sofőrje, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Hodosi Tibor, a nagymegyeri tűzoltóállomás parancsnoka közölte, őt tűzoltóiknak kellett kivágniuk a szétroncsolódott járműből.

A Fiatokban utazó személyeknek és a kamionosnak az ijedtségen kívül nem esett baja.

A rendőrség mindkét irányból elterelte a forgalmat, Nagymegyeren már a medvei letérőre sem lehetett felhajtani. Több kilométeres kamionsor alakult ki emiatt, az úttesten keresztbeálló tehergépkocsi miatt azonban mintegy egy órán át nem volt egyéb lehetőség, mint lezárni az utat.

Végül egy traktorral mozdították meg a teherkocsit, a tűzoltók pedig közben letakarították az utat a szétszóródott sörösdobozogtól, majd ezt követően, 11 óra környékén egy sávban járhatóvá tették az utat.

-para-