Törülközővel takarta le a kocsija szélvédőjét, és így vezette autóját egy részeg tinilány

Nagyüzem lehetett-e a kelet-szlovákiai zsaruknál, vagy csupán a szokásos ritmus, ezt az ottani statisztikákból lehetne kisilabizálni, egy biztos: csak a zempléni Széles-tónál (Zemplínska šírava) több elázott sofőrt kerítettek kézre a hétvégén. Az egyikük viszont annyira készen volt, hogy már messziről jelezte a rendőröknek, van baj, nem kicsi. Ha nem is kézzel-lábbal jelentette fel magát ez az elvetemült autós, de már az elején bedobta a törülközőjét.

Törülközővel takarta le a kocsija szélvédőjét, és így vezette autóját egy részeg tinilány
Illusztráció (Facebook)

Még szombaton, a reggeli órákban történt, hogy a sztori 19 éves svidníki járásbeli főszereplője beült a Citroën tipusú gépkocsijába és minden körülményt adottnak vélhetett arra, hogy biztonságosan elindulhasson a járművével. A jelek szerint hidegen hagyta a fiatal sofőrt az a tény, hogy az autója szélvédője egy törülközővel volt gondosan letakarva. (És megkockáztathatjuk a feltevést, hogy a kilátást nem tette jobbá ez a csillagközi stopposok körében leghasznosabbnak vélt holmi.)

A törcsivel felszerelt járgány szemet szúrt a hatóságok éber embereinek, akik a Nagymihályi járáshoz tartozó Kaluža község mellett ügyeltek a rendre. A négyszögletes kendőjéhez szélsőségesen ragaszkodó leányt megszondáztatták, és így gyorsan megállapítást nyert, hogy a leheletét 1,58 ezrelényi alkohol teszi markánsabbá. 

A rendőrök nem teketóriáztak, és fogdába kísérték a törülközőjével az országúton vitorlázgatni képes hölgyet.

(TASR/para)

 

.