Törvénytelen sebességmérésért jelentette fel a zsarukat egy tag. Nem vált be!

A férfi szerint a rendőrök egyenesen bűncselekményt követtek el, úgy vélte, visszaéltek köztisztviselői hatalmukkal - írja a Noviny.sk.

Törvénytelen sebességmérésért jelentette fel a zsarukat egy tag. Nem vált be!
Illusztráció

A egy pozsony-lamacsi lakos szerint a rendőrök törvénytelenül mértek sebességet, mikor civil autójukkal egy kereszteződés közepén található szigetecskére parkoltak. A fickó beleállt az ügybe, és utánanézett, hogy a rendőrök ilyen helyen csak bekapcsolt fény- vagy hangjelzéssel mérhetnék a sebességet.

Denisa Bárdyová, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője a Joj TV-vel azt közölte, hogy a rendőröknek sebességméréskor valóban szabályszerűen kell leparkolniuk a járművüket. "Abban az esetben, ha errre nincs mód, például egy sztráda balesetveszélyes szakaszán, ahol nincs leállósáv, a rendőrnek úgy kell leparkolnia a járművét, hogy azzal ne veszélyeztesse a közlekedés biztonságát és folytonosságát" - szögezte le.

A feljelentést a belügyminisztériumi inspekcióhoz továbbították, mivel rendőrök ellen született, ott viszont megállapították, hogy bűncselekményről semmiképpen nincs szó, legfeljebb közlekedési szabálysértésről, ezért az ügyet az illetékes pozsonyi kerületi hivatalhoz továbbították. A hivatal szóvivője ugyanakkor azt közölte a Joj TV-vel, hogy a közúti törvény rendelkezései az említett rendőrjárőrre nem vonatkoztak, mivel belátható útszakaszon történt az eset, és a rendőr is kellő biztonsággal parkolta le a járművét.

(Noviny.sk)