TRAGÉDIA: 20 éves fiatalt gázoltak halálra az R1-esen

A rendőrség részleteket és felvételeket közölt a balesetről, amely vasárnap délután történt az R1-es gyorsforgalmi út Nagyszombathoz közeli, Farkashida (Vlčkovce) melletti szakaszán.

TRAGÉDIA: 20 éves fiatalt gázoltak halálra az R1-esen
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

Mint azt korábban írtuk, több jármű is áthajtott egy ismeretlen férfin. Rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, a helyszínen életét vesztette. A rendőrség azóta kiderítette, hogy egy 20 éves fiatalról van szó, aki az út túloldalán lévő benzinkút irányába szaladt, amikor a tragédia történt. 

Először egy Toyota ütötte el az autó bal első sarkával, majd a teste átrepült a másik forgalmi sávba, ahol további járművek is áthajtottak rajta. 

A rendőrség megszondázta a sofőröket, de mindegyikük alkoholtesztje negatív lett. Ugyanezt az elhunyt fiatal esetében csak a boncolás után állapíthatják meg.

Figyelmeztettek arra, hogy gyalogosan közlekedni az autópályákon nemcsak hogy tilos, de rendkívül veszélyes is. Az autók gyorsasága miatt túl hosszú a féktáv, ráadásul a csökkentett látásviszonyok és a sötét ruha is növeli a kockázatot.

(parameter)