TRAGÉDIA: Autóbusszal ütközött egy rendőrautó Galántánál, meghalt egy rendőr

Súlyos közúti baleset történt szerdán a reggeli órákban Galántánál.

TRAGÉDIA: Autóbusszal ütközött egy rendőrautó Galántánál, meghalt egy rendőr
Fotók: Rendőrség (Facebook)

A dunaszerdahelyi SAD menetrend szerint közlekedő autóbuszával ütközött egy rendőrautó szerdán a reggel 6 óra környékén a Galántát elkerülő úton.

A baleset során egy 31 éves rendőr életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült. A buszsofőr könnyebb sérüléseket szenvedett – tájékoztat a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán.

A Joj televízió információi szerint a baleset áldozatai a pozsony-óvárosi körzet rendőrei, akik éppen akkor álltak szolgálatba.

Az ütközés következtében mindkét rendőr kirepült az autóból, egyikük a helyszínen belehalt sérüléseibe. A másik sérültet – egy 30 éves rendőrt – a galántai kórházba szállították.

A Nový čas úgy tudja, a szerencsétlenül járt kocsi mögött egy másik rendőrautó haladt, amelynek sofőrje végignézte kollégája halálát. Az autóbuszban csak a sofőr utazott, a sérüléseit a helyszínen ellátták.

„Az első információk alapján a pozsonyi körzethez tartozó rendőrök az elkerülőúton haladtak, mikor ismeretlen okból áttértek a szembe haladó sávba, ahol összeütköztek egy autóbusszal. A baleset körülményeit és pontos okait vizsgálja a rendőrség. A felettesek és a Belügyminisztériumi Felügyelőség dolgozói is a helyszínen vannak” – tájékoztatott Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.


(TASR/noviny.sk/para)