TRAGÉDIA: Egy hónap múlva férjhez adta volna lányát az apa, aki a 20 éves sofőr óvatlansága miatt halt meg

Három család is gyászol a pénteken kora este történt szörnyű baleset után, mely során hárman a helyszínen, egy további személy peig a kórházban vesztette életét.

TRAGÉDIA: Egy hónap múlva férjhez adta volna lányát az apa, aki a 20 éves sofőr óvatlansága miatt halt meg
Helyszíni felvétel

A Kassa-vidéki járásbeli Torna (Turňa nad Bodvou) közelében egy Szepsiből hazafele tartó család kocsiját vezette 20 éves fiuk, ám amikor veszélyes előzésbe kezdett, majd balra próbált lekanyarodni, frontálisan ütközött egy szemből jövő személykocsival. Előbbi kocsiban öten, utóbbiban ketten ültek. A 20 éves Ján 52 éves édesapja a helyszínen meghalt, 26 éves nővére pedig a kórházban. Ő maga jelenleg mesterséges kómában van, de súlyosan megsérült az édesanyja és egy ismerősük is, aki velük utazott.

A másik autóban ketten ültek, mindketten meghaltak. A kocsit az 51 éves Albert vezette Szádalmásról (Jablonov nad Turňou), aki délután ötkor indult el hazulról, útközben, Tornagörgőn (Hrhov) pedig felvette a 62 éves Evát, aki a sacai kórházban dolgozott ápolónőként. Oda tartottak.

Albert egy hónap múlva férjhez készült adni idősebb lányát, Dianát. Tapasztalt sofőrnek számított, volt egy saját autóbusza is, mellyel utazásokra szállított embereket. A Nový Čas hétfőn arról ír, hogy sokan szerették Szádalmáson, kiváló, ügyes embernek tartották, és az egész községnek hiányozni fog.

A szomszédos Tornagörgő is gyászba borult Eva halála miatt, őt ugyancsak egy mosolygós, elhivatott nővérkeként írták le, aki hivatását azóta végezte, hogy azt kitanulta.

(Nový Čas)