TRAGÉDIA: Ittas vezetés okozta a fiatal polgármester vesztét – festékboltba indult, de már nem érkezett meg

A 41 éves polgármester festéket akart vásárolni a közeli boltban, hogy lefesthessék a községháza előtti emelvényt, az üzletbe azonban már nem érkezett meg.

TRAGÉDIA: Ittas vezetés okozta a fiatal polgármester vesztét – festékboltba indult, de már nem érkezett meg
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Vizsgálja a rendőrség annak a közlekedési balesetnek a körülményeit, amely hétfőn (június 20.) dél körül történt a Rimaszombati járásban, Guszona (Husiná) közelében – írtuk korábban.

A Tvnoviny.sk információi szerint a sofőr a község 41 éves polgármestere volt, aki ittasan ült volán mögé. A baleset következében súlyosan megsérült, a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A baleset a Magyarhegymeg (Dolné Zahorany) és Guszona közötti úton történt, a sofőrön kívül még két személy ült az autóban. A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr valószínűleg elvesztette uralmát a jármű fölött, lesodródott az útról, és az autó felborult.

„A sofőrt a helyszínen alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, 2,19 ezreléknyi véralkoholszintet mutatott a szonda. A sofőrt kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. Az ügyben igazságügyi boncolást rendeltek el, ennek során állapítják meg, hogy a baleset során elszenvedett sérülések okozták-e a halálát" - közölte a rendőrség, hozzátéve, vizsgálják a baleset körülményeit.

A televízió szerint a polgármester munkaidőben az egyik rimaszombati festékboltba indult, ugyanis a községháza előtt lévő pódium lefestésére készültek. Ketten is vele tartottak, ők azonban állítják, nem tudták, hogy a sofőr ivott. Utastársai nem sérültek meg súlyosabban.

A Tvnoviny.sk azt írja, a polgármestert a kórházba szállítást követően meg kellett műteni, halálát belső sérülések okozták.

 

 

(tvnoviny.sk)