TRAGÉDIA: Otthonuk közelében mészárolta le a gyorsvonat a két anyukát

A felsőpéli (Horný Pial), sorompó nélküli, de fényjelzéssel ellátott vasúti átjáróban ketten haltak meg pénteken. Mindketten két gyermek édesanyjai.

TRAGÉDIA: Otthonuk közelében mészárolta le a gyorsvonat a két anyukát
Fotó: Nový Čas

Az autóban ülő két nő, a 30 éves Darina és a 46 éves Alžbeta kolléganők, épp a közeli Verebélyrről (Vráble), munkából tartottak haza, amikor megtörtént a tragédia. A kocsit a fiatalabb nő vezette. Elképzelhető, hogy a sorompó nélküli átjáróban elvakította a nőt a nap, és emiatt nem látta a fényjelzést 

A két nőnek esélye sem volt a túlélésre, a gyorsvonat telibe találta a személykocsit, és több mint száz méteren át tolta maga előtt.

Darina férje a Nový Čas-nak elmondta, felesége körülbelül egy éve szerezte meg a jogsit, akkor kapott tőle egy Renault-t. Ő naponta autóval járt munkába Veľký Ďur községből. Két kisiskolás lányuk maradt anyuka nélkül. Azt ő sem érti, mi történhetett az átjáróban, mivel ugyan egy szemtanú állítja, hogy a sofőrt mintha telefonálni látta volna, férje szerint felesége felelősségteljes sofőr volt és nem szokott telefonálni a volán mögött. 

"Én otthon voltam, főztem, mikor hívott az anyósom azzal, hogy Dada otthon van-e, mert súlyos baleset történt. Amikor elküldte a linket, azonnal rohantam oda. A kislányok is tudják már, és nagyon nehezen viselik" - mesélte.

Az édesapa nagyon le van sújtva, 13 éve alkottak egy párt, korábban házat vettek a faluban, most viszont két kislányát egyedül kell nevelnie.

Darina kérdéses napon Alžbetát vitte haza a munkából. Utóbbi nő a szomszédjuk elmondása szerint egyébként busszal járt munkába, az ünnepnap miatt viszont most barátnője vitte be, illetve haza kocsival. 150 méterre az otthonuktól történt a tragédia. Alžbeta két felnőtt gyermekét hagyta hátra.

(Nový Čas)