TRAGÉDIA: Részegen gázolt el egy fiatal két gyereket, az 5 éves meghalt

Szörnyű tragédia történt szerdán délután, egy 21 éves fiatal férfi részegen gázolt el egy kilenc- és egy ötéves gyermeket, a kisebbik belehalt sérüléseibe, az idősebbik pedig az életéért küzd.

TRAGÉDIA: Részegen gázolt el egy fiatal két gyereket, az 5 éves meghalt
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

Az eset, melyről a rendőrség a Facebookon tájékoztatott, a sabinovi járásbeli Ostrovany községben működő romatelepen történt. A gázoló 21 éves fiatal is ott él.

Egy öreg Opellel száguldozott a viskók között, eközben történt a tragédia. Igor Pavlík eperjesi kerületi rendőrszóvivő közölte, miután kiérkeztek és megszondázták a sofőrt, kiderült, hogy súlyosan ittas, 2,4 ezrelék alkoholszinttel ült a volán mögött.

A Joj TV információi szerint két helyi fiút, az 5 éves Alexet és unokatestvérét, a 9 éves Patrikot ütötte el, néhány méterre az otthonuktól. Alex a helyiek elmondása szerint az autó alá szorult, életét már nem tudták megmenteni, Patrikot pedig rohammentővel szállították Eperjesre, a Markíza információi szerint kritikus az állapota.

"Az udvaron voltunk, a fiúk csak néhány lépést tettek meg, mikor jött az autó" - mesélte az elgázolt kisfiú édesanyja a Joj TV-nek.

Mivel nem közúton, hanem a viskók között történt a gázolás, így azt a rendőrség nem közúti balesetként definiálja, a minősítése azonban egyelőre folyamatban van. A gázoló fiatalt őrizetbe vették.

(Čas.sk/Noviny.sk/parameter)