TRAGÉDIA: Széthasadt gumiabroncs okozhatta a 18 éves fiatal vesztét

Még mindig nem tudni, hogy ki vezette az autót, amely egy oszlopnak csapódott.

TRAGÉDIA: Széthasadt gumiabroncs okozhatta a 18 éves fiatal vesztét
Fotó: Rendőrség/ cas.sk

Amint arról korábban beszámoltunk, tragikus kimenetelű közúti baleset történt a rozsnyói járásbeli Dobšinán. Vasárnapról hétfőre virradóra, hajnali fél háromkor ismeretlen körülmények között lehajtott egy autó az útról, egyenesen neki egy oszlopnak. A kocsiban ülő egyik fiatal azonnal életét vesztette.

Nový Čas felvette a kapcsolatot a baleset áldozatának édesanyjával. A 41 éves asszony elmondta, fia kőművesnek tanult, és még a baleset napján, vasárnap is dolgozott egy építkezésen. „Hogy mi történt ezután, nem tudom, de sejtettem, hogy valami rossz, mert sokáig nem jött haza“ – mondta Štefánia a lapnak.

A baleset idején az autóban hárman utaztak, egyelőre nem tudni, hova tartottak, ahogy azt sem, hogy közülük ki vezette a Škoda Feliciát.

Lenka Ivanová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a sofőr a jelek szerint gyorsabban haladt a kelleténél, nekicsapódott egy Škoda Fabiának, majd a széthasadt gumiabronccsal még továbbhajtott, néhány méterrel odébb azonban lehajtott az útról, és egy villanyoszlopnak csapódott.

A 18 éves Marek a helyszínen életét vesztette, a másik két fiatal könnyebben sérült. Egyikük szervezetében 0,94 ezrelék alkoholt mértek.

A rendőrség vizsgálja a történteket, és azt is, hogy ki vezette az autót, ugyanis egyiküknek sem volt jogosítványa.


(cas.sk)