TRAGIKUS BALESET: Busz ütközött frontálisan egy Fabiával a Hetény melletti halálkanyarnál!

Pénteken reggel kilenc óra előtt egy menetrend szerinti autóbusz és egy Škoda Fabia személykocsi karambolozott frontálisan a Hetény és Komáromszentpéter közti halálkanyarban, a hetényi vasútállomáshoz közel.

TRAGIKUS BALESET: Busz ütközött frontálisan egy Fabiával a Hetény melletti halálkanyarnál!
Rendőrségi és tűzolótsági felvételek - további fotókért kattints!

Az Országos Tűzoltókapitányság közölte, a Hetény felől érkező személykocsiban két személy ült, az autót vezető férfi pedig a mentők minden igyekezete ellenére életét vesztette. A Komárom felől közlekedő buszban csupán egyvalaki utazott, de sem ő, sem a sofőr nem sérült meg.

A Nyitrai Kerületi Rendőrség arról számolt be, hogy az autót egy 29 éves férfi vezette. Közölték, a busz sofőrjének alkoholtesztje negatív lett, az elhunyt sofőr esetében ezt csak a boncolás után állapíthatják meg.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, ugyanakkor vélhetően az autó a vizes úttesten átcsúszhatott a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávba, ahol épp akkor érkezett a busz. 

A helyszínre kirendelték a komáromi, gútai és a nyitrai tűzoltókat, akik elvégezték a járműveken a műszaki mentést. Emellett legalább három mentőautót, és mentőhelikoptert is riasztottak. 

Csütörtökön a 63-as főút Albár és Alistál közötti szakaszán szaladt le az útról, majd súrolt végig egy fát egy cseh nyugdíjasokat szállító autóbusz. Annál az esetnél hárman súlyosan, hatan könnyebben sérültek meg.

(SzT)