TRAGIKUS BALESET: Kamionnak rohant frontálisan egy személykocsi

Pénteken, 13-án este egy személy életét követelte egy súlyos közúti baleset.

TRAGIKUS BALESET: Kamionnak rohant frontálisan egy személykocsi
Fotók: Joj TV - további felvételekért kattints!

Az alsókubini járásbeli Kraľovany na Orave község kataszterében történt a tragédia, mely során egy személykocsi 64 éves sofőrje elveszíthette irányítását járműve felett, és egy szemből jövő kamionnak ütközött frontálisan.

Elképzelhető, hogy túl nagy sebességgel érkezett az érintett útszakaszon egy jobbkanyarhoz, amit nem tudott rendesen bevenni, majd megcsúszott és megtörtént a baj.

A kamiont vezető 38 éves sofőr megpróbálta elkerülni az ütközést, de már nem volt esélye.

Roman Bukový, a Sučany-i önkéntes tűzoltók egyike a Joj TV-vel közölte, hogy ők érkeztek a helyszínre elsőként, majd észlelték, hogy a sofőr beszorult a járműbe, és megpróbálták kiszabadítani az arra alkalmas hidraulikus berendezéssel. Ekkor azonban a 64 éves férfi már nem élt.

Radko Moravčík rendőrszóvivő elárulta, hogy elrendelték a boncolást, hogy kiderüljön, fogyasztott-e alkoholt a személykocsi sofőrje, mielőtt a volán mögé ült. Felhívta a figyelmet, hogy a ködszitálás, a havazás és az eső megnehezíti a sofőrök dolgát, és a kanyarokban összegyűlő víz is csúszást okozhat, amit csak a kellően megválasztott menetsebességgel lehet megelőzni.

(Noviny.sk)