TRAGIKUS BALESET: Maga alá gyűrt a Regiojet egy autót Bogyánál!

Súlyos baleset történt hétfőn este a Nagymegyer és Nemesócsa közt fekvő Bogyánál.

TRAGIKUS BALESET: Maga alá gyűrt a Regiojet egy autót Bogyánál!
Helyszíni olvasói felvételek - További fotókért kattints!

A személyautó kihajtott az érkező személyvonat elé a község mellett lévő, STOP táblával ellátott vasúti átjáróban. Először tévesen közöltük, hogy a baleset a 63-as főúton történt, a helyszín a Bogyáról Gellér felé vezető útszakasz.

A Paraméter információi szerint a személyvonat maga alá gyűrte a személykocsit és kisiklott. A nagymegyeri tűzoltókat riasztották a helyszínre, Dunaszerdahelyről szintén kiszálltak.

Čandal Tibor, a járási tűzoltóság igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a személyautó sofőrje életét vesztette. A tűzoltók megpróbálták mielőbb kiszabadítani őt a szétroncsolódott járműből, de már nem tudták megmenteni az életét, ugyanis ekkor már halott volt.

Az igazgató közölte, összesen 25-en utaztak a vonaton, közülük nem sérült meg senki.

A baleset a Komárom felől Dunaszerdahely irányába tartó személyvonattal történt, amely 19.46-kor indult, és a menetrend szerint 20.18 körül érkezett Bogyához.

A RegioJet vonatpótló autóbuszt küldött az utasokért - tájékoztatott Martin Žarnovický a RegioJet kommunikációs osztályáról. "Ez már a kilencedik hasonló baleset a Pozsony-Komárom vasútvonalon. Három közülük olyan súlyos volt, hogy a sérült szerelvényeket több hónapra mellőzni kellett, egyet pedig teljesen kivontunk a forgalomból" - szögezte le.

(parameter)