Tragikus közúti baleset történt, a vétkes sofőr elmenekült a helyszínről

A rendőrség egy Seat Leon 34 éves sofőrje ellen emelt vádat emberölés és segélynyújtás elmulasztása vétsége miatt a szombati (július 2.) tragikus balesettel kapcsolatban, amely a Vágújhelyi járásban (Nové Mesto nad Váhom) történt. Két személygépkocsi ütközése következtében egy 41 éves férfi életét vesztette, három másik személy pedig könnyebben megsérült. Az esetről a rendőrség számolt be a közösségi hálón.

Tragikus közúti baleset történt, a vétkes sofőr elmenekült a helyszínről
Fotó: Facebook (Polícia SR - Trenčiansky kraj)

„A Seat Leon személygépkocsi sofőrje Stará Tura felől Nové Mesto nad Váhom irányába haladt, amikor eddig tisztázatlan okból az út egy egyenes szakaszán áthajtott a szemközti sávba, ahol akkor egy Kia Ceed haladt” – ismertette a rendőrség. Elmondásuk szerint ezután történt az ütközés.

A Seat Leon sofőrje elmenekült a helyszínről, nem nyújtott segítséget a másik autó utasainak. A rendőrök rekordidő alatt, 20 perccel a baleset után Lubina községében megtalálták és őrizetbe vették a sofőrt. Az illető alkoholtesztje negatív lett.

A közlekedési balesetben a Kia Ceed 41 éves sofőrje a helyszínen belehalt sérüléseibe, hárman pedig könnyebben megsérültek.

A 34 éves férfi a rendőrségi zárkában várja a bíróság döntését. „Ha bűnössége bebizonyosodik, öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat“ – tette hozzá a rendőrség.

TASR