Új Jeep Renegade: Azt adja, amire a vezetőnek szüksége van

Ismerd meg az autót, amely a hétköznapi utazások mellett az embert próbáló terepeken is maximális biztonságot és minden igényt kielégítő teljesítményt nyújt! Íme, az új Jeep Renegade Limited!

Új Jeep Renegade: Azt adja, amire a vezetőnek szüksége van
Fotók: Cséfalvay Á. András

Az új Jeep Renegade Limited megújult külsejének köszönhetően látványosan kitűnik a forgalomból, számos biztonsági funkció pedig már az alapfelszereltség részét képezi.

A modell külsejének kialakításakor megtartották a hagyományos formaterveket, de egyben igazodtak a modern idők formavilágához is. Új a hetes osztású légbeömlő, a lökhárító és a tetősín is. Az összhatást a 19"-os prémium alumínium felnik teszik teljessé.

A LED-es első-, hátsó- és ködfényszórók nemcsak a Renegade külső megjelenését dobják fel, de energiát takarítanak meg, és csökkentik a fenntartási költséget is. Emellett a biztonságot is növelik, mivel a halogénhez képest 50 százalékkal nagyobb láthatóságot nyújtanak.

Az új Jeep Renegade-nek a belső teréért sem kell szégyenkeznie, ahol öten is kényelmesen elférnek. A tágas csomagtérben minden hasznos funkciót megtalálunk, emellett tele van okos tárolórekesszel, hogy minden szükséges holminak legyen helye. Az okostelefonoknak új tárolóhelye van a középkonzolon, de egy iPad mini tablet elhelyezése sem jelent többé problémát.

A Uconnect rendszer egy 7"-os érintőképernyőn érhető el, amelynek köszönhetően csatlakoztatva maradhatunk például az okostelefonunkhoz, a navigációhoz vagy a biztonsági funkciókhoz. A rendszeren keresztül érhető el a DAB RADIO, amely az Apple CarPlay alkalmazás mellett szinte minden zenelejátszó eszközzel kompatibilis. Az igazi bulihangulatot pedig a hat hangszóróból álló rendszer biztosítja.

A 7"-os TFT központi kijelző segít a beállítások személyre szabásában. A színes kijelző jeleníti meg egyebek mellett a navigáció utasításait, a médiafájlokkal kapcsolatos információkat és az off-road statisztikákat is.

A vezetési élmény kiélvezéséhez elengedhetetlen a biztonság – a modellben erről több mint hatvan biztonsági rendszer gondoskodik. Elérhető egyebek közt a sávtartó, az adaptív tempomat (ACC), az első és hátsó parkolószenzorok, a holttérfigyelő, a hátsó keresztforgalom-figyelő, valamint az új táblafelismerő rendszer is. Utóbbi egy vadonatúj funkció, amely egy kamera segítségével felismeri a sebességkorlátozásra vonatkozó táblákat, és figyelmezteti a vezetőt. Ezt kiegészítve az intelligens sebességasszisztens (ISA) limitálja a jármű sebességét a táblafelismerő rendszer által leolvasott értékre.

Tolatva parkoláskor a ParkView lehet a segítségünkre, amely a Uconnect érintőképernyőjén megjeleníti a tolatókamera képét, a különböző színű vonalak pedig azt jelzik, hogy a tárgyak milyen távolságban vannak a járműtől.

Az ilyen exkluzív biztonsági rendszerek mellett már mindennaposnak számít a szintén a modell felszereltségét képező Hill Assist, amely az emelkedőn való elindulást segíti.

Jeep Renegade 4 1.3 GSE T4 150k 4x2 6DDCT Limited

1332 cm3

4 henger

110 kW (150 lóerő)

6 fokozatú automata váltó

A Jeep Renegade teljesítményben sem utolsó, hiszen szükség is van rá a nehéz terepviszonyokhoz. Az 1.3-as motorral felszerelt modell akár 220 km/órás végsebességre is képes, miközben 9,4 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100-ra.

Az új Jeep Renegade Limited nemcsak az embert próbáló terepeken, de a hétköznapi utazások során is bizonyítja, hogy egy nem mindennapi autó. Pontosan azt nyújtja, amire a vezetőnek szüksége van! A modell 27 840 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-