Új közlekedésbiztonsági akciót indít a rendőrség - jutalmakat is fognak osztogatni

A „Legyél értelmes” megelőző közlekedési kampány májustól októberig a közúti biztonságra és a zéró alkoholtoleranciára szeretné felhívni a figyelmet.

Új közlekedésbiztonsági akciót indít a rendőrség - jutalmakat is fognak osztogatni
Fotó: Polícia SR/Facebook

A féléves megelőző akciósorozat első szériája  2023. május 22. és 28. között lesz Szlovákia-szerte.

A következő hat hónapban a közlekedésrendészet munkatársai minden régióban nem csak a szabálysértéseket ellenőrzik, amelyek a közlekedési balesetek leggyakoribb okai, hanem fokozott figyelmet fordítanak a közlekedők alkoholfogyasztására is.

 "A szebb idő több lehetőséget és bátorságot ad azoknak a felelőtlen autósoknak, akik alkoholos befolyásoltság alatt ülnek volán, robogó vagy motorkerékpár kormánya mögé. Az alkohol mellőzése a volán mögött az egyik olyan tényező, amely jelentősen növeli útjaink biztonságát”

– nyilatkozta Tomáš Vrábel, a közlekedésrendészet igazgatója.

A rendőrség és a Szlovák Sör- és Malátagyártók Szövetsége már régóta együttműködik, közös céljuk az, hogy nagyobb felelősségre intsék az embereket az utakon. 

„Nincs mentség az alkoholos befolyásoltság alatti vezetésre. Vannak helyzetek, amikor még a környezetünk is beavatkozhat, hogy egy barát, kolléga vagy szeretett személy ne hozzon meggondolatlan döntést, ami végzetes következményekkel járhat"

– áll a rendőrség közleményében.

"Mint kiderült, vannak alkoholmentes alternatívák a piacon, amelyek segítik a gépjármávezetőket a felelősségteljes választásban. Szlovákiában a sörgyártás csaknem negyede alkoholmentes sörből és radlerből áll, amivel igazán széles kínálatból válogathat az emberekek. Ugyanakkor a sofőrök nem veszélyeztetik sem magukat, sem környezetüket. A felelősségteljes járművezetőket tehát Szlovákia-szerte alkoholmentes sörrel vagy radlerrel jutalmazzuk a rendezvény ideje alatt”

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: