Újabb borzalmas baleset Szlovákiában: egy anyukát és gyermekeit gázolta el a járdán a részeg sofőr

Szerda délután a járdán ütött el gyalogosokat egy autó Čadcán.

Újabb borzalmas baleset Szlovákiában: egy anyukát és gyermekeit gázolta el a járdán a részeg sofőr
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Egy 37 éves ittas sofőr szerdán Čadcán elütött egy nőt és két kiskorú gyerekét a járdán – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Gabriela Kremeňová, a Zsolnai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Kremeňová hozzátette, a baleset a Raková irányából Čadcára vezető másodosztályú úton történt.

„Az eddigi vizsgálatok megállapították, hogy a sofőr egy Peugeot személygépkocsit vezetett. Egyelőre ismeretlen okból felhajtott a járdára, ahol elütött három gyalogost – egy nőt és két kiskorú gyerekét" - mondta a szóvivő.

A nőt és a gyerekeket, valamint az autó sofőrjét is kórházba szállították.

„A sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, 0,86 milligramm/liter (1,79/ml) alkoholszintet mutatott a szonda. A baleset körülményeit vizsgálják" - tette hozzá Kremeňová.    

„A mentősök elláttak és kórházba szállítottak két felnőttet és egy gyereket. További részleteket egyelőre nem közölhetünk” – jelentette ki a TASR-nek Alena Krčová, a mentőszolgálati központ szóvivője.

Martin Šenfeld, a helyi kórház igazgatójának közlése szerint a nő és egyik gyereke, valamint a sofőr került kórházba, zúzódásaik, horzsolásaik és felszíni sérüléseik vannak. „A gyereket a gyermek intenzív osztályon helyeztük el, további vizsgálatokon esik át, édesanyja a lábán szenvedett zúzódásokat. A sofőrnek szintén horzsolásai és zúzódásai vannak, jelenleg még őt is vizsgálják” – mondta az igazgató.


(TASR)