Újabb helyszínek szivárogtak ki, ahol súlyos bírságokra számíthatnak a gyorshajtók a közeljövőben

Ha eddig nem, hamarosan kénytelenek lesznek visszafogni magukat a notórikus gyorshajtók, ugyanis a megszokottnál jóval több radar fogja őket árgus szemekkel figyelni.

Újabb helyszínek szivárogtak ki, ahol súlyos bírságokra számíthatnak a gyorshajtók a közeljövőben
Fotó: TASR - illusztráció

Korábban írtunk róla, hogy a sebességmérés igencsak gyerekcipőben jár Szlovákiában, éppen ezért a belügy komoly változtatásokat tervez.

A tervek szerint a tárca 34 millió eurót fordítana radarok, kamerák és új rendszerek vásárlására a közeljövőben, konkrétan 2026-ig.

A Startitup szerint egészen pontosan 279 sebességmérő vásárlását tervezik. Ezen kívül 52 készülékkel ellenőriznék a piroson való áthajtást, illetve a stoptáblánál való megállást.

A közlekedésügyi minisztériumtól származó, a Hospodárske noviny által megosztott térkép alapján a Dunaszerdahelyi járásban Medve és Szap közelében, a 63-as főúton Dunaszerdahelynél és Alistálnál, valamint Somorjánál is terveznek radart elhelyezni. Komáromnál egyelőre egy tervezett radar szerepel a térképen, a Galántai járásban viszont több is, akárcsak a fővárosban.

A héten újabb helyszínek szivárogtak ki, ahol radarokat terveznek elhelyezni a közeljövőben. Az Érsekújvárnál például az I/64-es és az I/75-ös út kereszteződésénél, Tardoskeddnél az I/75-ös úton, Komáromnál a 63-as főúton, Vágsellyén pedig az I/75-ös Nyitrai úton.


(startitup.sk)