Újabb közlekedési baleset történt a kassai gyermekvasútnál

Baleset történt pénteken reggel a kassai történelmi gyermekvasútnál. Egy autó megcsúszott, felborult és a vágányra zuhant. Nem ez az első közlekedési baleset a gyermekvasútnál.

Újabb közlekedési baleset történt a kassai gyermekvasútnál
Illusztrációs felvétel (TASR)

A VW Golf sofőrje nem sokkal 10 óra előtt megcsúszott az úton, átsodródott a szemközti sávba, nekiütközött a szalagkorlátnak, majd egy telefonoszlopnak ütközött. „A sofőr könnyebb sérülést szenvedett” – közölte Jana Mésarová kassai kerületi rendőrségi szóvivő.

A kár 6600 euró. A baleset körülményeit és pontos okát vizsgálják.

Luboš Lehotský, a Kassai Gyermekvasút Polgári Társulás igazgatója elmondta, nyár óta ez a harmadik olyan baleset, ami miatt megrongálódtak a vasúti sínek. „Ez a járművezetői morál kudarca, és véleményem szerint az illetékeseké is, mert az augusztus 14-i baleset óta még mindig nem szerelték fel a biztonsági korlátokat" - mondta Lehotský.

Augusztus 14-én egy teherautó áttörte az korlátot és nekihajtott az ott parkoló két történelmi vasúti kocsinak. „A szezon vége után biztonsági okokból az állomásra vittük a kocsikat, de a szezonban ez nem lehetséges" - tette hozzá Lehotský.

TASR