Újabb RegioJet-baleset: Elsodort egy személykocsit a vonat Vereknyén, az autó utasai leléptek a helyszínről

Alig néhány nap telt el azóta, hogy tragikus vonatbaleset történt Bogyánál, pénteken a kora reggeli órákban újabb balesete volt a RegioJet egyik szerelvényének.

Újabb RegioJet-baleset: Elsodort egy személykocsit a vonat Vereknyén, az autó utasai leléptek a helyszínről
Fotók: TASR/Regiojet/rendőrség - további képekért kattints!

Martin Žarnovický, a RegioJet szóvivője közölte, pénteken reggel röviddel 5:30 után személyautóval ütközött a RegioJet a Pozsonyhoz tartozó Vereknyén, a Majerská utca vasúti átjáróján. Az autó sofőrje a jelek szerint nem vette figyelembe a vonat érkezésére figyelmeztető fény- és hangjelzést, és a sínekre hajtott.

A szóvivő tájékoztatás szerint a személyautó a síneken maradt, utasai pedig röviddel az ütközés előtt elhagyták a járművet, és a helyszínről is távoztak.

A vonat több méteren át tolta maga előtt az autót, amely teljesen összeroncsolódott.

A vonattal való ütközés következtében az autó arrébbrepült, és két parkoló autóba csapódott. „A helyszínre érkezés idején a Škoda Superb vezetője nem volt a baleset helyszínén, sem annak közvetlen közelében. Az okozott kár összegét 21 500 euróra becsülik. A baleset pontos okait és körülményeit jelenleg még vizsgálják” – közölte a TASR-rel Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A baleset során személyi sérülés nem történt. „A rendőrök, a tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen vannak. Az utasok közül senki sem sérült meg, az utaskísérő és a mozdonyvezető is szerencsére jól van” – közölte Žarnovický.

A történtek miatt jelentős késésekkel kell számolni a Pozsony – Komárom vasúti szakaszon. A Komárom és Dunaszerdahely felől érkező vonatok Pozsonypüspökiig közlekednek, onnan pedig a városi tömegközlekedés autóbuszaival (70,78) lehet továbbutazni a belváros irányába. A Vereknyéről utazó utasoknak a 201-es vonalat ajánlják. 

„A városi autóbuszokon ugyanolyan bérletek és - a Pozsony megyei integrált közlekedési rendszer (IDS BK) keretén belül vásárolt - jegyek érvényesek, mint a mi vonatainkon. Közben igyekszünk pótlóbuszokat is biztosítani. A vonattal utazók jelentős késésekre számíthatnak” – közölte Žarnovický.

Hétfőn este a Nagymegyer és Nemesócsa közt fekvő Bogyánál történt súlyos vonatbaleset: a személyautó kihajtott az érkező RegioJet vonata elé a község mellett lévő, stoptáblával ellátott vasúti átjáróban. A személyvonat maga alá gyűrte a személykocsit és kisiklott. Az autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Az utóbbi időben ez már a tizedik hasonló baleset a Pozsony-Komárom vonalon. Ezek közül két esetben a sérült mozdonyt több hónapra, egy esetben pedig végleg ki kellett vonni a forgalomból. A RegioJet ezért arra szólítja fel az autósokat, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat.


(TASR/parameter)