Vagyonelkobzással és letöltendő börtönnel sújtották a visszaeső sofőrt!

Visszaeső ittas vezetőt fogtak a lévai rendőrök

Vagyonelkobzással és letöltendő börtönnel sújtották a visszaeső sofőrt!
Ezt a gépkocsit kobozták el a visszaeső sofőrtől (Fotó: rendőrségi felvétel)

A Škoda Octavia sofőrjét Alsószemeréd (Lévai járás) közelében állították meg közúti ellenőrzés céljából a közlekedésrendészet munkatársai. A gépkocsivezetőt megszondáztatták, majd kiderült, hogy erősen ittas állapotban (2,58 ezrelékes véralkoholszinttel) ült a volán mögé.

Miután utánanéztek a rendőrségi adatbázisban, kiderült a férfiról, hogy a bíróság már 2017-ben - egy életre - eltiltotta őt a járművezetéstől. Tehát azon kívül, hogy ittasan vezetett, figyelmen kívül hagyta a rá korábban kiszabott büntetést is.

Miután a szóban forgó sorfőrt őrizetbe vették, további sorsáról a Lévai Járásbíróság döntött. Az illetékes bíró 10 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a férfit, és emellett vagyonelkobzást is elrendelt. Ennek értelmében a Škoda Octavia típusú gépkocsija az állam tulajdonába került.

"Szüntelenül figyelmeztetjük a sofőröket, hogy alkoholos befolyásoltság alatt ne veszélyeztessék a saját, és a közlekedés többi résztvevőjének életét. Elég egy apró figyelmetlenség, és meg is történik a tragédia. Tudatosítani kell, hogy az alkohol és az autóvezetés soha nem jó döntés"

- áll a Nyitra Megyei Rendőrkapitányság kapcsolódó közleményében.

(parameter)