Válság közben jelentette be a Porsche, hogy új üzemet épít Szlovákiában!

A Volkswagen csoporthoz tartozó Porsche szlovákiai leányvállalata bejelentette, karosszériakészítő üzemet épít Szlovákiában.

Válság közben jelentette be a Porsche, hogy új üzemet épít Szlovákiában!
Archív felvétel

A dubnicai székhelyű Porsche Werkzeugbau, s. r. o. jelenleg is építi automatizációs és robotizációs technológiai közpotjának létesítését a vágújhelyi járásbeli Horná Streda település mellett. Ez utóbbi 13,6 millió eurós beruházást jelent, és 2023-tól 34 személyt foglalkoztatnak majd itt.

A központban a Porsche alkatrészek gyárthatóságát készül fejleszteni és vizsgálni, valamint az autóipar számára gyártó berendezések prototípusait elkészíteni. Tavaly októberben 2 millió eurós beruházásösztönzőt hagyott jóvá e célra a szlovák kormány.

Ugyanakkor éppen ennek a központnak a léte indokolja a Porsche következő nagy beruházását Szlovákiában, ugyanis ezt a központot bővítik egy karosszériagyártó üzemmel, nem apróért, hanem egyenesen 250 millió euróért - erről elsőként a Denník N tájékoztatott.

A kifejlesztett gyártósorok tesztelése és a Porschéhez tartozó cégek számára történő karosszériagyártás során 1200 embert foglalkoztathatnak majd az üzemben, melynek építése 2024-ben kezdődhet meg, míg a gyártás 2026-ban - írja a Nový Čas.

(Nový Čas/Denník N)